Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Chirtoacă riscă să nu mai ajungă să sărbătorească Ziua Europei

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 decembrie 2013
Partidul Social Democrat

Faptul că în al Doilea Război Mondial au decedat mii de vieţi omeneşti, care cu onoare şi demnitatea au luptat pentru ca astăzi noi să ne bucărăm de pace în lume, pentru actuala guvernare aceasta nu reprezintă o faptă eroică.

Astăzi veteranii care încă mai sunt în viaţă au rămas profund dezamăgiţi de decizia primarului capitalei Dorin Chirtoacă, penru care Ziua Europei are o valoare mult mai preţioasă decît recunoştinţa sa pentru eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care în data de 9 Mai sărbătores Ziua Victoriei.

Partidul Social Democrat regretă că edilul capitalei Dorin Chirtoacă este gata să renunţe la orice de dragul loialităţii sale faţă de Uniunea Europeană, totodată fiind lipsit de spiritul bunului simţ faţă de persoanele de vîrsta înaintată, cei care au văzut războiul şi cei care au luptat pentru armonie între popoarele lumii.

Suntem ferm convinşi că cetăţenii Republicii Moldova conştientizează cît de importantă este Ziua de 9 Mai pentru veteranii de război şi în semn de respect şi gratitudine vor critica dur decizia primarului, insistînd asupra păstrării tradiţiei de a comemora eroii care nu mai sunt astăzi printre noi, dar şi de a ne bucura de prezenţa patrioţilor neamului nostru, rămaşi în viaţă.

PSD consideră că Dorin Chirtoacă, prin moftul său libertin încearcă să se poziţioneze în ochi buni faţă de oficialităţile europene, chiar cu riscul ca la viitoarele alegeri parlamentare, dar şi locale să nu mai beneficieze de încrederea cetăţenilor Republicii Moldova, astfel lipsindu-l de dorinţa de a mai sărbători vreodată Ziua Europei.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat privind decizia Curţii Constituţionale din 05.12.2013 PSD: Cerem demisia judecătorilor Curţii Constituţionale