Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat privind decizia Curţii Constituţionale din 05.12.2013

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 decembrie 2013
Partidul Social Democrat

Filat, Lupu şi Ghimpu au vîndut Republica Moldova, iar judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să realizeze această tranzacţie

Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale privind interpretarea art. 13 din Constituţia Republicii Moldova constituie un atac direct asupra suveranităţii ţării din partea membrilor Curţii.

Limba moldovenească — limba poporului moldovenesc, în care acesta a comunicat pe parcursul veacurilor, a devenit monedă de schimb pentru satisfacere intereselor şi necesităţilor personale ale membrilor Curţii Constituţionale şi stăpînii acestora, care prin intermediul PLDM, PDM şi PL iau instalat în aceste fotolii.

Numirea în funcţie de judecător ai Curţii Constituţionale de către PLDM, PDM şi PL a cetăţenilor români: Alexandru Tănase, Aurel Băieşu, Tudor Panţîru, Victor Popa, de fapt a constituit vinderea de către Filat, Lupu şi Ghimpu a Republicii Moldova către România, iar judecătorii menţionaţi avînd obligaţiunea de asigurare treptată a realizării acestei tranzacţii.

Constituţia Republicii Moldova este Legea Supremă în stat. Nici o lege şi nici un act juridic care contravine Constituţiei nu are putere juridică.

Devotamentul faţă de ţară este sacru. Constatăm, că jurămîntul depus de membrii Curţii (“Jur să îndeplinesc cinstit şi conştiincios obligaţiile de judecător al Curţii Constituţionale, să apăr orânduirea constituţională a Republicii Moldova, să mă supun în exercitarea funcţiei numai şi numai Constituţiei”) a constituit o batjocură atît faţă de instituţiile ţării cît şi faţă de populaţii statului Republica Moldova. Obligaţiunea de garantare de către Curtea Constituţională a supremaţiei Constituţiei a fost transformată într-o unealtă proprie a membrilor acestei Curţi, uzurpînd în acelaşi timp puterea în stat, care aparţine poporului.

Decizia membrilor Curţii Constituţionale luată cu încălcarea normele legale şi ieşită din limitele prevederilor Constituţiei Republicii Moldova şi Legii privind Curtea Constituţională trebuie calificate drept acţiuni de trădare de Patrie, pentru care aceştia trebuie să poarte răspundere.

În situaţia în care actuala guvernare: PLDM, PDM, PL a uzurpat puterea în stat, iar Curtea Constituţională a devenit un instrument de legalizare a acestei uzurpări şi preluare a drepturilor cetăţenilor, Partidul Social Democrat face apel către întreaga societate să se ridice în apărarea Constituţiei şi a drepturilor constituţionale a fiecăruia.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin Chirtoacă riscă să nu mai ajungă să sărbătorească Ziua Europei