Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 decembrie 2013
Partidul Social Democrat

În ultimii 4 ani, din momentul preluării puterii de stat de către Alianţa pentru Integrare Europeană, ulterior Coaliţia Pro-Europeană, tot mai mulţi moldoveni se confruntă cu problema găsirii unui loc de muncă acasă, fapt care i-a determinat pe mulţi să emigreze în căutarea unui serviciu bine plătit.

Problematica perspectivei angajării cetăţenilor noştri la noi acasă nu a constituit una din priorităţile guvernării actuale, aceştia avînd drept scop doar demonstrarea loialităţii în faţa oficialilor europeni.

Însă, cu regret, pe lîngă faptul că guvernanţii nu soluţionează problema asigurării cu locuri de muncă a propriilor cetăţeni, unii deputaţi, precum Ana Guţu are tupeul de a înjosi propriul popor, ba mai mult de a-i denigra nu doar în statul nostru, dar prin mesajul său fiind transmisă o imagine negativă şi în alte state.

În acest sens, Partidul Social Democrat solicită ca deputata Ana Guţu, de la tribuna Parlamentului RM să vină cu scuze publice în faţa cetăţenilor Republicii Moldova, în caz contrar vom reaminti dnei. Guţu că în acest stat mai există şi bărbaţi care pot să intervină pentru apărarea demnităţii şi onoarei cetăţenilor noştri, mai mult că ea a ajuns în funcţia de deputat datorită voturilor acordate de cetăţeni, fapt pentru care aceasta vine cu o asemenea recunoştinţă batjocoritoare.

PSD aminteşte că astăzi deputata Anei Guţu şi-a permis să facă o declaraţie ofensatore adusă cetăţenilor şi anume că moldovenii plecaţi peste hotare sunt agramaţi şi oameni mai puţin onorabili.

Sursa: www.psdm.md

Scrisoare deschisă în atenţia Prim-ministrului al Guvernului Republicii Moldova, dlui Iurie Leancă Declaraţia Partidului Social Democrat privind decizia Curţii Constituţionale din 05.12.2013