Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin către antreprenorii din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 februarie 2013
Partidul Social Democrat

Stimaţi concetăţeni!

Timp de 25 de ani am fost implicat în afaceri şi la fel ca şi dumneavoastră am trecut prin dificultăţile dezvoltării antreprenorialului în Republica Moldova. Unii din noi au reuşit să-şi menţină afacerea în Moldova, cei mai tineri, abia au început activitatea antreprenorială, dar cu toate acestea, cred că îmi veţi da dreptate, că actuala guvernare manifestă o atitudine neadecvată faţă de producătorii autohtoni şi prestatorii de servicii.

Odată cu decizia mea de a mă implica în politică, am presupus că mediul de afaceri, de sine stătător, va continua să-şi revendice drepturile sale, mai ales că aceasta este benefic nu doar pentru antreprenori, dar şi pentru stat, ca un tot întreg. Şi astăzi, îmi amintesc de implicarea activă în cadrul Clubului oamenilor de afaceri “Timpul”. La congresele clubului participau mii de oameni, iar liderii statului — Preşedintele, Prim-ministru — considerau drept o onoare participarea sa în cadrul forumurilor economice la nivel naţional. În cadrul acestor reuniuni, antreprenorii veneau cu critică constructivă în adresa guvernanţilor şi în statut de contribuabili, solicitau revendicarea cererilor înaintate, ulterior fiind obţinute rezultate semnificative în urma dialogului între reprezentanţii mediului de afaceri şi ale guvernării de atunci.

Astăzi, însă, mediul de afaceri este dispersat, în ţară persistă monopolul politic în conducerea antreprenorială. Sunt politician şi presupun că propunerea pe care o voi relata o veţi califica drept interes politic. Însă cu adevărat îmi doresc să ne unim pentru a elabora o poziţie comună în ceea ce priveşte politica economică a statului nostru.

Sunt ferm convins că cunoaşteţi despre faptul că Guvernul RM a semnat Acordul de liber schimb cu Turcia şi se intenţionează să semneze Acordul de liber schimb cu statele Uniunii Europene. Actuala guvernare a anulat toate facilităţile fiscale cu scopul atragerii investiţiilor economice. Au fost făcute mai multe greşeli. Şi toate acestea determină necesitatea desfăşurării mai multor întrevederi de consultanţă şi corectitudine a situaţiei create.

Reieşind din cele sus-menţionate, vin cu iniţiativa constituirii Consiliului de Afaceri, care va prelua rolul pregătirii Congresului Naţional al Antreprenorilor din Moldova. Sper că aceasta ne va permite reglarea dialogului privind dezvoltarea economiei naţionale.

Totodată, sper că faptul că eu sunt politician să nu fie un impediment pentru cele propuse. Nu credeţi zvonurilor care, cu siguranţă vor denigra imaginea mea, referindu-se la anumite interese politice. Eu am fost şi rămîn a fi om, care prin experienţa în afaceri şi activism social, am demonstrat că nu sunt indiferent de atitudinea incorectă a guvernanţilor faţă de mediul de afaceri din Moldova.

De decizia noastră depinde nu doar dezvoltarea afacerilor proprii, dar şi continuitatea colectivelor de muncă, posibilitatea sporirii bugetului de stat, veniturilor pensionarilor şi a altor categorii de cetăţeni, care au nevoie stringentă de venituri mai mari.

Nu trebuie să ne fie ruşine de patriotism şi responsabilitate sociala. Sunt în aşteptarea propunerilor dvs. privind componenţa şi funcţionalitatea Consiliului de Afaceri.

Cu stima,

Victor Şelin

Sursa: www.psdm.md

Comentariul Partidului Social Democrat cu privire la declaraţiile liderilor AIE CEC aşa şi nu a explicat cetăţenilor de ce sunt acuzaţi că au colectat semnături