Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comentariul Partidului Social Democrat cu privire la declaraţiile liderilor AIE

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 ianuarie 2013
Partidul Social Democrat

Declaraţiile liderilor Alianţei pentru Integrare Europeană nu denotă caracterul politic şi nici nu vizează natura politică a conflictului declanşat astăzi între componentele AIE. Fiecare din cei trei, au venit cu poziţia sa vizavi de diferendul iscat, însă toţi 3 au făcut referinţă la reglarea de conturi între Prim-ministru Vlad Filat şi Prim — vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Însuşi, liderul PL, Mihai Ghimpu a confirmat că pe lîngă faptul că există interese ascunse privind continuarea acţiunilor ilegale, contrabandă cu ţigări şi tot felul de reglări de conturi, tot ei se fac vinovaţi de denigrarea AIE în faţa alegătorilor.

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu a dat clar de înţeles, ba mai mult a adus acuzaţii directe în adresa Premierului Filat, confirmînd existenţa conflictelor între clanurile oligarhice criminale — PLDM-PD. Faptul că speakerul s-a expus doar cu privire la caracteristica personală a Premierului Filat şi nu a vorbit despre lipsa funcţionalităţii instituţiilor de stat, iar calificările acestuia fac parte din vocabularul şi jargoanele utilizate printre grupările criminale, indică ferm dorinţa uneia din componente de a subordona toate instituţiile de stat de unul singur, şi de a nu partaja acestea cu colegii din Alianţă. În acelaşi timp ţinem să menţionăm, că expunerile Preşedintelui Parlamentului au fost transmise într-un mod deschis tocmai pentru a-şi proteja subalternul său, dar şi colegul de partid, Vlad Plahotniuc, şi de a evidenţia concurenţa sporită între formaţiuni dar nu lupta împotriva unei singure persoane.

Neparticiparea PLDM la şedinţa extraordinară de astăzi, relevă faptul că liberal — democraţii nu au interes de a distruge AIE, ci doar în aflarea în procesul de guvernare şi în deplinătatea puterii de luare a deciziilor.

Partidul Social Democrat regretă faptul că PCRM a intrat în acest “joc democratic” propus de PLDM, mai mult ca atît că ei conştientizau imposibilitatea demiterii lui Vlad Plahotniuc fără acordul lui Marian Lupu şi demiterea lui Marian Lupu fără susţinerea uneia dintre componentele Alianţei.

Sursa: www.psdm.md

Demiterea lui Zubco nu va ajuta la elucidarea omorului din “Pădura Domnească” Adresarea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin către antreprenorii din Republica Moldova