Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la deschiderea Centrului de sănătate din Gura Galbenei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 23 decembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a Centrului de sănătate din satul Gura Galbenei, raionul Cimişlia. La inaugurare au fost prezenţi viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, preşedintele raionului Cimişlia, Maxim Colţa, directorul Centrului de sănătate, Lidia Vicol, primarul satului, Victor Stână, cadre medicale şi cetăţenii care vor beneficia de condiţiile create.

Directorul instituţiei, Lidia Vicol, a declarat că centrul a fost construit într-un an şi a costat 2 mln 200 mii lei, bani alocaţi de Banca Mondială în cadrul proiectului “Servicii de sănătate şi asistenţă socială”.

În luarea sa de cuvânt, Vlad Filat a menţionat că acest centru este unul din cele 78 construite în satele din Republica Moldova, care vor deservi peste 700 mii de cetăţeni, ceea ce înseamnă servicii de sănătate calitative în baza unei infrastructuri moderne.

“Este doar un început. După deschiderea oficială a Centrului de sănătate urmează să continuăm să muncim pentru ca să construim drumuri, să asigurăm cetăţenii noştri cu apa potabilă de calitate, cu şcoli şi grădiniţe moderne. Sunt absolut sigur că noi o să reuşim, pentru că avem aceste exemple frumoase care reprezintă rodul muncii noastre comune cu partenerii de dezvoltare”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a dorit tuturor celor prezenţi la eveniment sărbători frumoase, Crăciun Fericit şi un An Nou cât mai bun.

La rândul său, viceministrul sănătăţii, Octavian Grama, a menţionat că darea în exploatare a edificiului e un eveniment foarte important, dar este necesar ca cetăţenii să ducă un mod sănătos de viaţă.

“În momentul în care avem populaţie sănătoasă, menţinem un mod sănătos de viaţa, numai atunci vom putea vorbi despre un viitor frumos pentru întreaga populaţie. Trebuie să avem grijă unii de alţii, să fim şi noi responsabili”, a spus Grama.

Primarul satului, Victor Stână, a menţionat că trăieşte un sentiment de mândrie, or acest eveniment a fost aştepta ani în şir de localnici.

“Sunt sigur că odată cu darea în exploatare a instituţiei medicale va creşte şi calitatea serviciilor prestate. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la construcţia acestui edificiu”, a spus primarul satului.

Vlad Filat şi Octavian Grama au vizitat cabinetele Centrului de sănătate şi au discutat cu cadrele medicale despre noile condiţii de muncă.

Instituţia va deservi aproape 10 mii de cetăţeni din Gura Galbenei şi satele vecine. În cadrul Centrului activează 5 medici.

Liderul PLDM, Vlad Filat a vizitat şi Complexul Sportiv din localitate, apoi a avut o întâlnire cu membrii organizaţiilor primare a PLDM din satele: Gura Galbenei, Ivanovca Nouă, Lipoveni, Munteni, Hârtop, Ialpug, Albina, Fetiţa, Mereni.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a întâlnit cu activul de partid din raionul Cimişlia

Aflat în vizită de lucru în raionul Cimişlia, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raion. La şedinţa de lucru a participat conducerea Organizaţiei Teritoriale Cimişlia, consilieri raionali şi locali, membri ai organizaţiilor primare a PLDM din localităţile: Cimişlia, Dimitrovca, Coştangalia, Ecaterinovca, Valea Perjei, Iurevca, Gradişte.

În cadrul şedinţei, au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă cetăţenii, precum şi au fost identificate anumite soluţii de rezolvare a lor.

Vlad Filat a mulţumit membrilor liberal-democraţi pentru munca depusă pe parcursul celor şase ani de activitate a PLDM şi i-a îndemnat să fie în continuare uniţi, solidari şi să muncească cu aceeaşi dăruire pentru binele cetăţenilor.

Liderul PLDM a spus că anul 2014 va fi unul decisiv, deoarece “trebuie să oferim ireversibilitate proceselor care au demarat în Republica Moldova”.

În acelaşi timp, Vlad Filat a discutat cu membrii de partid despre modul în care decurge procesul de implementare a reformelor în justiţie, economie, educaţie, agricultură, poliţie.

Vlad Filat a asigurat preşedinţii organizaţiilor primare menţionate mai sus că toţi colegii de partid aflaţi în funcţie de conducere vor munci în continuare pentru implementarea reformelor.

“Noi avem parteneri care ne sunt prieteni şi ne ajută în această perioadă determinantă pentru Republica Moldova. Este şansa noastră pe care nu trebuie să o ratăm. Eu vreau să vă asigur că în viitorul apropiat cetăţenii Republicii Moldova vor circula fără vize în Uniunea Europeană. Trebuie să muncim şi vom reuşi să obţinem tot ce ne-am propus şi am promis în faţa oamenilor”, a spus Vlad Filat.

Tot azi, Vlad Filat a vizitat grădiniţa din satul Selemeţ şi s-a întâlnit cu membrii de partid din Batâr, Troiţcoe, Selemet, Mihailovca, Porumbrei, Sagaidac, Satul Nou, Suric.

“Am muncit, s-au făcut lucruri bune, dar mai sunt multe de făcut. Avem resurse financiare alocate, acum nu ne rămâne decât să fim organizaţi şi să muncim pentru a implementa calitativ proiectele demarate în satele din Republica Moldova. Cetăţenii merită condiţii moderne de trai, indiferent unde locuiesc, la sat ori la oraş. Împreună vom reuşi să implementăm toate proiectele demarate şi să lansăm altele noi”, a spus Vlad Filat la şedinţa de lucru.

Organizaţia Teritorială Cimnişlia a PLDM numără aproape 900 de membri.

Sursa: www.pldm.md

OT Centru a PLDM a dat start acţiunilor de caritate Chişinău — Bruxelles — Chişinău