Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţia politică a participanţilor la mitingul de protest “Republica Moldova — cinci ani de dictatură şi de mizerie comunistă”, organizat de Partidul Alianţa “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 12 martie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Noi, participanţii la mitingul de protest contra dictaturii şi a mizeriei, promovate premeditat de guvernarea comunistă, constatăm eşecul acesteia după cinci ani, de cînd Clanul Voronin înşeală continuu populaţia prin false promisiuni de ordin economic, social şi spiritual, prin decizii antinaţionale.

În pofida declaraţiilor triumfaliste, creşterea economică nu este rezultatul unui proces durabil de producţie, oamenii de afaceri sînt striviţi de povara impozitelor, de monopolism şi protecţionism, fiind persecutaţi de instrumentele Puterii, care le intentează dosare cusute cu aţă albă, ca să execute comenzile Puterii şi să cotizeze la PCRM, amplificînd, la cote nemaivăzute, corupţia.

Partidul Comuniştilor îi alungă — direct şi indirect — pe cetăţeni din ţară, iar pe banii familiilor destrămate guvernarea se îmbogăţeşte şi prosperă în mod cinic. Ţara există din importuri şi din depopularea satelor, iar guvernarea, incapabilă de a o scoate din criză, o fură prin jafuri legalizate de proporţii.

Afirmaţiile despre Planul de Acţiuni UE-R.Moldova sînt speculări pe hîrtie. Declaraţiile partenerilor strategici occidentali desfiinţează credibilitatea aspiraţiei proeuropene a statului şi credibilitatea justiţiei din Republica Moldova, care plăteşte sume fabuloase de pe spatele contribuabililor deznădăjduiţi, ce îşi găsesc dreptatea la Strasbourg.

Înalţi funcţionari de la UE aşteaptă “fapte, nu doar stipulări în lege”. Şi Partidul Alianţa “Moldova Noastră” constată deficienţele grave privind libertatea presei, respectarea drepturilor omului, independenţa justiţiei, combaterea corupţiei. În schimb — după cum califică responsabilii de la Uniunea Europeană — guvernanţii luptă “contra unor presupuşi corupţi din rîndurile oponenţilor politici”. Prin această apreciere, UE arată că, în loc să promoveze reformele, să armonizeze legislaţia, să combată ilegalităţile comise de demnitarii comunişti de stat, Puterea persecută Opoziţia.

Şi la ţară domnesc dezastrul şi pustiirea. Politicile antireformă în agricultură şi cîrdăşiile fiscale ale autorităţilor cu agenţii economici-membri ai PCRM îi fac pe ţărani să cedeze pămîntul, iar cei ce nu-l cedează nu mai au cu ce-l lucra.

Politica fiscală pentru anul 2006 este antiţărănească, urmărind desproprietărirea şi strangularea — ca repetare a crimelor perfide ale regimurilor totalitare — a celor peste 30 de mii de fermieri, ce devin o clasă de mijloc. Această clasă independentă ameninţă fundamentul totalitar al comuniştilor, de aceea este încurajată reconstituirea “colhozurilor” (zisele cooperative de producţie), pentru a se obţine votanţi fără proprietate şi fără caracter, adică dependenţi de putere.

Comuniştii nu au pregătit societatea pentru plata gazelor conform noilor acorduri de livrare a gazelor ruseşti. Deşi au deţinut întreaga putere în ultimii cinci ani, nu au extins sectorul privat, nu au atras investiţii, nu au creat locuri de muncă. Oamenii au rămas sărăciţi şi noile tarife vor produce un colaps economic. Moldova, devenită un SRL pe nume “Voronin-Lupu-Tarlev”, respinge investitori, nu îmbunătăţeşte cu o iotă climatul investiţional şi de afaceri, izolează statul de lumea civilizată.

Profesorii şi medicii, funcţionarii din structurile administrative, care au tot aşteptat majorarea salariilor, aşa şi nu-şi vor asigura existenţa, pentru că explozia preţurilor va reduce la zero orice majorări de salarii şi indexări de pensii. Guvernarea comunistă discriminează categoriile de populaţie, unora dîndu-le indemnizaţii mari şi pensii fabuloase, în timp ce alţii nu au nici minimumul de existenţă ori primesc în batjocură 34 de lei lunar, cum sînt invalizii-victime ale represiunilor politice, foşti deportaţi. Domneşte o totală indiferentă faţă de cei ce au apărat independenţa Republicii Moldova la Nistru, faţă de oamenii distruşi în spitalele de psihiatrie, unde au fost băgaţi pentru că s-au opus regimului totalitar comunist.

Bătrînii şi copiii, în special, mor cu zile din cauza sărăciei şi a inaccesului la asistenţă medicală. Tuberculoza — indiciul principal al sărăciei şi al mizeriei comuniste — seceră oamenii pe un cap.

În anii 2001–2006 mortalitatea a depăşit natalitatea, cifrele demonstrînd holocaustul poporului nostru, început de regimul totalitar ruso-sovietic şi continuat de guvernarea comunistă antinaţională. Mortalitatea înaltă şi emigraţia forţată a băştinaşilor sînt golul demografic, bine “programat” de “antropologii” ce vor să-l completeze cu “naţiunea moldovenească multietnică”, ducînd la bun sfîrşit realizarea “pseudoconcepţiei naţionale stalinisto-voroniniste”.

Tragedia demografică şi genocidul “paşnic” sînt însoţite de moartea spirituală a populaţiei, adusă la mizerie pentru a nu rezistă în faţa experimentelor comuniste perfide de băgare pe gît a cărţilor false de statalitate şi de istorie integrată. Continuă deznaţionalizarea criminală a populaţiei romîneşti majoritare, pentru a ne înrobi şi a fura viitorul copiilor. Cu asta se ocupă de cinci ani statul poliţienesc şi dictatura, instituite de Familia de la Putere, care s-a pus în afara oricărei legi şi a oricărui control în acest stat.

În situaţia cînd guvernarea e preocupată de dirijarea societăţii civile, de transformarea mass media pretins “deetatizată” şi publică în bîtă a Puterii pe banii contribuabililor, de controlul autonomiei publice locale şi persecutarea primarilor democraţi, de divizarea sindicatelor — despre ce reforme şi schimbare le mai pot spune guvernanţii occidentalilor, de la care îşi doresc apreciere şi bani? Reformele sînt stopate, procesul de privatizare se face doar în laboratorul prezidenţial, care mai şi emite, cu impertinenţă, demagogii proeuropene, crezînd că îi va amăgi mereu, întruna şi chiar pe toţi. Politicile interne şi externe, în care s-au angajat patetic Preşedintele comunist şi ideologii săi de toate culorile, sînt contrare vectorului european, iar armonizarea legislaţiei celei europene nu se face pentru că asta ar anula baza guvernării dictatoriale.

Noi condamnăm regimul criminal de la Tiraspol şi constatăm că guvernarea a demonstrat incapacitate şi în privinţa soluţionării conflictului transnistrean. Sprijinim univoc implicarea pozitivă în reglementare a SUA şi UE, a Ucrainei şi a Romîniei, solicitată de noi în toţi aceşti ani.

Noi îi chemăm pe toţi cetăţenii activi să promovăm împreună un mesaj anticomunist ferm. Facem apel către oamenii de bună credinţă şi de caracter să se implice în informarea oamenilor, în preajma alegerilor locale, în care să creăm un curent puternic de salvare naţională în faţa regimului comunist totalitar şi dictatorial! Numai printr-o alternativă democratică la guvernare, prin debarcarea, pe cale democratică, a regimului comunist poliţienesc şi antinaţional, vom reda ţării credibilitatea pierdută, iar partenerii occidentali ne vor sprijini, pentru că sîntem hotărîţi în voinţa de aliniere la familia europeană civilizată.

Pentru a nu admite falimentul economic al ţării şi degradarea materială şi spirituală totală a societăţii, actuala Putere, incapabilă să exercite actul de guvernare, trebuie să-şi dea demisia.

Jos comuniştii farisei! Jos comunismul!

Serviciul de presă AMN
Declaraţia participanţilor la mitingul de protest “Republica Moldova — cinci ani de dictatură şi de mizerie comunistă” cu privire la situaţia dezastruoasă din agricultură Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”