Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 30 septembrie 2006
Alianţa “Moldova Noastră”Consiliului Politic Naţional al Alianţei “Moldova Noastră” în şedinţa sa din 30 septembrie 2006, după informări şi dezbateri detaliate asupra fiecărui caz, cu majoritatea covîrşitoare a voturilor i-a exclus din partid pe Vasile Colţa, Vitalia Pavlicenco şi Anatol Ţăranu. Toţi trei au fost demişi la propuneri adoptate anterior de Biroul Permanent Central al AMN. Dincolo de faptele şi comportamentul fiecăruia, care au fost calificate ca fiind în contradicţie cu statutul formaţiunii, motivaţia esenţială a unei asemenea măsuri dure exprimă hotărîrea Alianţei “Moldova Noastră” de a implementa o disciplină strictă de partid, capabilă să asigure succesul în lupta cu partidul-monolit al comuniştilor. De 16 ani partidele democratice au fost măcinate de egoism politic şi demagogie, greşeli la care nu mai avem dreptul în faţa celui mai odios inamic politic.

Dl Vasile Colţa e exclus din partid pentru comiterea unor acţiuni iresponsabile, ilegale şi inadmisibile pentru un membru de partid şi deputat în Parlament. Anterior, el a fost exclus din componenţa Fracţiunii parlamentare şi lipsit de orice acoperire politică din partea AMN.

În conformitate cu art. 19.3 şi 19.13 ale statutului partidului, dnei Vitalia Pavlicenco şi dlui Anatol Ţaranu li s-a retras calitatea de membri ai Biroului Permanent Central şi ai Consiliului Politic Naţional, iar în conformitate cu art. 3.11, 3.11.1, 3.11.2, 3.12, 31 şi 32, ei au fost excluşi şi din partid pentru încălcarea şi sfidarea hotărîrilor luate de organele colegiale ale partidului. Unul dintre motivele grave în acest caz constă în participarea acestora în activităţi distructive împotriva AMN, avînd drept scop declarat constituirea unei noi formaţiuni politice.

Consiliul Politic naţional consideră că şi Vitalia Pavlicenco, şi Anatol Ţaranu, ar trebui excluşi şi din componenţa Fracţiunii parlamentare AMN, iar împreună cu Colţa, conform art. 34 din Statutul AMN deputaţii în Parlament ei au datoria de a renunţa la mandatul de deputat obţinut pe listele Partidului. Consiliul a cerut Biroului Permanent Central şi organizaţiile teritoriale de partid să întreprindă sporească responsabilitatea şi gradul de disciplină al membrilor de partid.

Serviciul de Presă al AMN
Declaraţie de protest impotriva blocarii de catre Compania “Teleradio-Moldova” a accesului la public al Opozitiei in favoarea Puterii si a aliatilor acesteia Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”