Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Comuniştii din Rusia îl consideră pe Valeriu Pasat “politicianul Kremlinului”

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 10 noiembrie 2010
Partidul Popular Democrat din Moldova

Partidul Comunist din Federaţia Rusiă (PCFR) consideră că preşedintele partidului Umanist din Moldova, Valeriu Pasat este un “politician al Kremlinului”. Articolul care conţine informaţia în cauză este plasat pe site-ul oficial al Partidului Comunist din Rusia.

Analizând materialele despre Pasat, publicate în presa rusă, analiticii Partidului Comunist din Federaţia Rusă a făcut concluzia că aceste articole au menirea să-l “susţină pe politicianul pro-Kremlin” din Moldova.

Miercuri, 10 noiembrie în ziarul “Vremea novostei” a fost publicat un interviu cu Pasat cu genericul “Relaţiile cu Rusia sunt necesare Moldovei ca şi oxigenul”.

“Noi propunem să depunem cereri de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană şi Uniunea Vamală din CSI, mai departe o să vedem care direcţie de mişcare va avea succes. În opinia mea, integrarea activă cu fostele republici sovietice este mai corespunzătoare nivelului de dezvoltare şi va contribui la dezvoltarea economiei Moldovei. Această integrare ar contribui şi la soluţionarea problemei transnistrene prin suportul Rusiei”, susţine Pasat în interviu.

“După demisie în anul 2001, am devenit unul dintre gaterbeiterii care sunt nevoiţi să-şi caute un loc de muncă peste hotarele ţării. În anul acesta am decis să mă întorc pentru că vreau să pun umărul la dezvoltarea ţării mele. Am adunat o echipă competentă… Da, eu am făcut studii la Moscova, apoi am muncit în cadrul Ambasadei Moldovei, începând de la funcţia de consilier până la ce a de ambasador. Eu iubesc Rusia şi mă mândresc cu faptul că în această ţară sunt oameni care m-au ajutat în cele mai grele clipe ale vieţii. Însă spre deosebire de cei care se pronunţă pentru unirea Moldovei cu România, eu nu am spus niciodată că ţara mea trebuie alipită la statul Rus. Însă, pe viitor eu voi face tot posibilul pentru ca Moldova să nu piardă relaţiile politice, economice ţi culturale cu Rusia, de care are nevoie precum de oxigen”, a subliniat preşedintele Partidului Umanist.

Serviciul de presă al PUM

Partidul Umanist propune formarea unei coaliţii largi apartinice de guvernare Valeriu Pasat: “Guvernul Filat vrea să vândă cele mai bune avioane MiG la cel mai mic preţ”