Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii s-au pronunţat împotriva adoptării unei legi antidemocratice

|versiune pentru tipar||
PSRM / 22 decembrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii au cerut să nu se includă în mod repetat pe ordinea de zi a şedinţei plenare a Parlamentului, din 22 decembrie, proiectul de lege care interzice programele informative şi analitice ruse în Moldova. Recent, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să promulge documentul scandalos şi l-a returnat parlamentului.

“Este o lege antidemocratică care instituie dictatura şi totalitarismul în Moldova. Considerăm că acest proiect este nepotrivit la sfârşit de sesiune, nu ar trebui să fie inclus pe ordinea de zi”, a declarat deputatul Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

Cu toate acestea, majoritatea de la guvernare a inclus în mod repetat proiectul de lege pe ordinea de zi a şedinţei parlamentare.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că este un atac serios antidemocratic şi antieuropean, care încalcă toate convenţiile europene. El a subliniat că în această privinţă socialiştii se vor adresa la toate organizaţiile internaţionale, precum şi la partenerii externi ai Republicii Moldova.

“Noi condamnăm această încercare de a institui dictatura şi totalitarismul în Republica Moldova. Considerăm că guvernul face totul pentru a menţine controlul asupra instituţiilor statului. Puteţi să impuneţi limite cetăţenilor, să-i privaţi de drepturile lor civile. Încercaţi deja să le interziceţi să vizioneze la televizor ceea ce oamenii consideră că este necesar, dar vreau să spun că, în orice caz, veţi obţine o evaluare bine meritată din partea alegătorilor şi societăţii, iar toate aceste atacuri antidemocratice nu vă vor ajuta să rămâneţi la putere. Toate regimurile totalitare într-un fel sau altul se sfârşesc cu eşec”, a spus deputatul.

Sursa: psrm.md

Ghenadie Mitriuc: Fracţiunea noastră a făcut alegerea în favoarea statului suveran Republica Moldova Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor a făcut bilanţul anului 2017