Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Fracţiunea PSRM a anunţat că este gata să se consulte cu cetăţenii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 10 martie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a anunţat despre disponibilitatea de a se consulta cu populaţia, privitor la susţinerea iniţiativei Preşedintelui Republicii Moldova de a abroga legea, care pune pe umerii cetăţenilor plata miliardelor furate din sistemul bancar moldovenesc.

Acest lucru s-a întâmplat după ce deputaţii majorităţii parlamentare au respins în şedinţa de astăzi a organului legislativ, iniţiativa Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În susţinerea preşedintelui s-au pronunţat doar 31 de deputaţi din cei 88 prezenţi în sală. Majoritatea parlamentară nu a susţinut de asemenea şi propunerea socialiştilor de a organiza alegeri nominale cu această ocazie.

În semn de protest, Partidul Socialiştilor a părăsit sala de şedinţe plenare a Parlamentului, a declarat Preşedintele fracţiunii şi Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, fracţiunea PSRM nu este de acord cu decizia majorităţii parlamentare, că populaţia va continua să plătească miliardele furate, că furtul secolului va fi compensat din contul cetăţenilor şi cel al bugetului.

Partidul Socialiştilor, susţine iniţiativa preşedintelui de a desfiinţa legea miliardului, şi “nu ne rămâne altă cale decît să cerem opinia poporului”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Preşedintele PSRM a subliniat faptul, că furtul banilor din sistemul bancar continuă. Potrivit ei, guvernul intenţionează să elibereze obligaţiuni de stat în valoare de 2 miliarde de lei şi să le depună într-un cont separat, pentru a le folosi aşa cum vrea Ministerul de Finanţe.

Deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan a spus că nu merge vorba de un referendum constituţional, ci unul consultativ. Potrivit lui, fracţiunea, de asemenea, va face apel la Curtea Constituţională.

Sursa: psrm.md

PSRM respinge categoric iniţiativa PDM privind sistemul electoral uninominal Socialiştii iniţiază un referendum pentru demiterea primarului general al Chişinăului