Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Chirtoacă trebuie să stea la închisoare pînă la sfîrşitul vieţii pentru fărădelegile pe care le comite

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 mai 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, sute de activişti ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, alături de reprezentanţii comercianţilor din Piaţa Centrală, locatari ai blocurilor unde sînt efectuate construcţii ilegale, au venit în faţa primăriei mun. Chişinău pentru aşi exprima dezacordul cu acţiunile pe care le întreprinde administraţia capitalei în soluţionarea problemelor oraşului.

Vasile Bolea, juristul PSRM a menţionat că deja a 10 oară socialiştii vin alături de comercianţiii din piaţa centrală în faţa primăriei pentru a-i convinge pe demnitari să înceteze construcţia ilegală în piaţa centrală din Chişinău a centrului comercial, însă toate promisiunile de a soluţiona această problemă rămîn fără rezolvare. Vasile Bolea a menţionat că dispune de documente care atestă că certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire a Centrului Comercial au fost eliberate cu încălcarea legislaţiei. Pe lîngă aceasta, firma care s-a angajat să construiască în piaţă Centru Comercial, iniţial a avut adresa juridică în sediul Partidului Liberal.

Comercianţii, care activează în piaţă deja de 20 ani şi asigură un venit pentru circa 1500 familii au declarat că nu vor să meargă la muncă în Europa, nu vor să-şi aducă rudele în sicrie din Europa, dar vor să muncească acasă.

Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM a vorbit din numele locatarilor blocurilor locative din capitală care se adresează la PSRM după sprijin în contracararea proceselor de edificare a unor construcţii ilegale în preajma caselor lor, lipsindu-i de terenurile de joacă, de parcuri, terenuri sportive etc.

“Sîntem profund indignaţi că nimeni din oficialii de la primărie nu vine în faţa protestatarilor, nimeni dintre demnitari nu doreşte să se implice în combaterea schemelor frauduloase existente şi rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă Chişinăul. În fiecare zi sînt înregistrate cazuri noi de fărădelegi în capitală. Oamenii nu au încredere în cei de la Primărie, în Dorin Chirtoacă şi solicită atragerea la răspundere administrativă şi penală a celor implicaţi în aceste scheme, cît şi demisia lor din funcţe. Chirtoacă trebuie să stea la închisoare pînă la finele vieţii pentru toate fărădelegile pe care le comite în oraş”, a menţionat Vlad Batrîncea.

Sursa: socialistii.md

Declaraţia platformei socialiste “Patria-Rodina” despre starea lucrurilor în PSRM în ajunul viitoarelor alegeri parlamentare Expertul din Finlanda Johan Backman a fost ilegal expulzat din ţară