Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

“Ajunge haos şi surprize-surprize în Chişinău!” Socialiştii cheamă Primăria la răspundere

|versiune pentru tipar||
PSRM / 16 aprilie 2013 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Ion Ceban, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Partidului Socialiştilor din RM a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a criticat dur activitatea Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă şi administraţiei municipale, aducînd drept argumente multiplele plîngeri ale chişinăuenilor, adresate deputatului, precum şi neregulile constatate de Curtea de Conturi în raportul său de audit, efectuat în perioada 2010–2011 la Primăria Chişinău în problema executării bugetului municipal şi gestionării patrimoniului public.

Astfel, Ion Ceban a menţionat că astăzi va transmite lui Dorin Chirtoacă o cerere prealabilă prin care solicită soluţionarea promtă a petiţiilor cetăţenilor, legate de construcţiile ilegale, defrişarea ilegală a parcurilor ş.a. probleme cu care se confruntă cetăţenii. Potrivit lui Ceban, în Chişinău la momentul de faţă, există peste 1800 de construcţii ilegale.

De asemenea, Ion Ceban a anunţat că PSRM va transmite demersuri în adresa Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, precum şi Comisiei Naţionale de Integritate a cel puţin 20 de cazuri de gestionare frauduloasă a bugetului şi patrimoniului municipal, meţionate în cadrul Raportului de audit al Curţii de Conturi. “Este vorba de fraude de sute de milioane de lei din bugetul municipal, iar Procuratura Generală tarăgănează procedura de investigaţie”, a declarat Ion Ceban.

În altă ordine de idei deputatul socialist a menţionat că pe data de 15 aprilie curent consilierii socialişti au depus o cerere către consiliul municipal Chişinău privind convocarea în regim de urgenţă a unei şedinţe în cadrul căreia să fie examinate trei chestiuni esenţiale:

Sursa: socialistii.md

Împreună să apărăm drepturile copiilor noştri! Igor Dodon: Ce fel de guvernare doresc socialiştii