Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Juriştii PSRM continuă lupta pentru drepturile consumatorului

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 decembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Socialiştii au convins Curtea Supremă de Justiţie de necesitatea examinării cauzei civile privind anularea a 20% din tariful pentru 1 mp încălzit în apartamentele, care au fost debranşate de la agentul termic centralizat.

Juriştii PSRM Vasile Bolea şi Grigore Novac au primit decizia Curţii Supreme de Justiţie prin care Curtea de Apel Chişinău a fost obligată să examineze cauza civilă depusă de către socialişti împortiva Guvernului RM privind anularea pct. 8.1 din Hotărîrea de Guvern 707 din 20 septembrie 2011 care prevede plata de 20 la sută pentru încălzire din costul energiei termice calculate pentru un metru patrat al apartamentului (încăperii locuibile în cămine) în cazul în care acesta a fost deconectat integral de la sistemul centralizat de încălzire, cu instalarea altei surse de încălzire.

Juriştii socialişti au fost nevoiţi să apeleze la Curtea Supremă de Justiţie, deoarece mai devreme Curtea de Apel Chişinău printr-o încheiere a sa a dispus respingerea cererii depusă de socialişti pe cauza respectivă.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a efectuat o vizită în UTA Gagauzia Igor Dodon: Deficitul de autoritate al Curţii de Conturi