Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Banii publici sînt cheltuiţi pentru a asigura paza corupţionerilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 mai 2014 | 
Partidul Social Democrat

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD, s-a referit şi la cheltuirea nejustificată a banilor publici de către Preşedinţie, în deosebi ceia ce ţine de realizarea anumitor înţelegeri ale guvernării cu opoziţia parlamentară comunistă.

Secretarul general PSD a menţionat că nu este secret faptul, că guvernarea cheltuie bani doar acolo unde au interes. Faptul că acordarea serviciilor de pază pentru Vladimir Voronin, Marian Lupu şi Vlad Filat s-a făcut nu prin emiterea unui decret ci printr-o dispoziţie “în regim de lucru”, aşa cum declară preşedinţia, demonstrează că aceasta nu a dorit ca societatea să cunoască că sînt cheltuiţi bani publici.

“Conform legislaţiei în vigoare, termenul maxim pentru care putea fi asigurată paza personală a lui Vladimir Voronin s-a încheiat la 11 septembrie 2013 şi din acel moment toate cheltuielile în acest sens constituie pierderi directe din bugetul de stat. Cît ţine de Marian Lupu, acesta nu a deţinut funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, ci doar a fost interimar o anumită perioadă de timp, iar de asigurarea pazei lui Filat nici vorbă nu poate fi. Acesta a fost demis pentru fapte de corupţie, Curtea Constituţională a confirmat acest lucru, iar noi încă trebuie să plătim pentru paza acestuia? De cînd corupţionerii sînt păziţi din bani publici?”, — a acecentuat Sergiu Coropceanu.

“Gestul lui Timofti vine să demonstreze că asigurarea din bani publici a pazei corupţionerilor constituie o speranţă a acestuia că şi lui îi vor fi acordate asemenea înlesniri, pentru a scăpa de răspundere pentru toate iregularităţile permise, inclusiv furtul proprietăţilor de stat”, — a mai completat Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Gazoductul “Iaşi-Ungheni” — va transporta acelaşi gaz rusesc Victor Şelin: Federaţia Rusă poate închide piaţa sa pentru mărfurile produse în Moldova