Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Gruparea PLDM, PDM, PL cu implicarea Guvernatorului Băncii Naţionale fură proprietăţile statului

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 septembrie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat califică situaţia de la Banca de Economii prin care cota statului s-a micşorat de la 56,13% la 33,3% drept o crimă economică săvîrşită de gruparea PLDM, PDM şi PL cu implicarea şi susţinerea Guvernatorului Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu, prin care are loc un furt al proprietăţii statului.

Reamintim, că situaţia a devenit complicată în timp ce administraţia acestei bănci a acordat credite neperformante apropiaţilor săi şi apropiaţilor Alianţei pentru Integrare Europeană. Sub conducerea lui Victor Bodiu, drept Preşedinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, care este Ministru de stat şi unul dintre liderii PLDM şi Grigore Gacikevici în calitate de Preşedinte al Băncii, Banca de Economii a fost pregătită pentru preluarea acesteia de către liderii actualii guvernări.

Doar împreună şi în baza unei înţelegeri comune liderii PLDM, PDM şi PL au hotărît preluarea averii statului, iar faptul că Guvernul nu a participat la emisia suplimentară de acţiuni demonstrează o dată în plus că Filat, Lupu, Ghimpu/Hadîrcă conştient şi intenţionat au organizat preluarea băncii. Acesta şi este un atac raider organizat şi realizat de actuala guvernare, pentru împărţirea sferelor de influienţă şi înbogăţire.

Menţionăm şi faptul, că pentru acordarea creditelor neperformante, care a adus prejudicii băncii de sute de milioane de lei, iar prin aceasta au fost aduse prejudicii statului, pentru că statul deţinea peste 56%, adică, prejudicii aduse direct poporului, nimeni nu a fost tras la răspundere şi nimeni nu a fost obligat să întoarcă aceşti bani. Informaţia conform căreia Victor Bodiu a închis creditul de cîteva milioane de euro al PLDM luat de la Banca austriacă în campania electorală din banii Băncii de Economii, iar Filat împreună cu colegii au decis preluarea averii statului devine reală.

Statul are bani, pentru a-şi păstra pachetul majoritar de 56,13%. Cetăţenii Republicii Moldova nu pot rămîne fără singura bancă, care era ultima garanţie pentru depunerile băneşti şi care trebuie să fie instituţia bancară de bază a economiei ţării pentru creditatrea dezvoltării businessului mic şi mijlociu.

Deşi, liderii Coaliţiei pro-europene, avînd subjugate puterile din stat şi pot aproba orice lege şi hotărîre pentru a-şi legaliza infracţiunile şi crimele comise trebuie să ţină minte că în curînd aflarea lor la guvernare se va sfîrşi şi tot ce au furat şi au împărţit apropiaţilor săi va fi întors înapoi statului şi poporului, iar ei vor medita în instituţiile penitenciare.

Proprietatea statului a fost creată şi construită de cetăţenii Republicii Moldova, cărora le şi aparţine aceste proprietăţi. Doar poporul este în drept să decidă asupra acestor chestiuni.

Sursa: www.psdm.md

Republica Moldova riscă să devină o ţară artificială Odată cu privatizarea întreprinderilor de stat, Guvernul va disponibiliza zeci de mii de angajaţi