Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD salută receptivitatea Bisericii Ortodoxe Ruse

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 iunie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat susţine apelul Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse către oficialităţile din Republica Moldova cu privire la stoparea propagandei orientării sexuale, perversiuni, comportament deviant şi alte manifestări promovate prin Legea cu privire la asigurarea egalităţii.

În adresarea Sfîntului Sinod către societatea civilă din Moldova este clar stipulată necesitatea de a se împotrivi funcţionalităţii legii pe teritoriul ţării. În acest sens, PSD atenţionează cetăţenii Moldovei că primul articol din lege prevede clar că privilegiaţi sunt cetăţenii altor state aflate pe teritoriul ţării noastre şi limitează drepturile moldovenilor de a se pronunţa şi de a protesta, precum şi de a vorbi în public împotriva funcţionalităţii legii respective.

Organizaţiile nonguvernamentale, structuri comerciale ce promovează valori politice şi religioase dar şi manifestări de orientare sexuală, determină prejudicierea moldovenilor în atitudine cu cetăţenii străini aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova.

Poziţia partidului cu privire la legea asigurării egalităţii a fost expusă de către liderul PSD Victor Şelin, care s-a adresat Bisericii Ortodoxe Ruse şi a discutat cu reprezentanţii acesteia la Moscova la finele lunii mai, în urma căreia Sfîntul Sinod vine cu claritate şi o susţinere a enoriaşilor din Moldova.

PSD salută receptivitatea Bisericii Ortodoxe Ruse şi mulţumeşte acesteia pentru că vocea creştinilor a fost auzită, fiind urmată de o reacţie adecvată din partea lor.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Adresarea Grupului de Iniţiativă cu privire la referendum desfăşurarea Referendumul republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei