Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD solicită instanţei de judecată să anuleze decizia ANRE de majorare a tarifului la agent termic

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 februarie 2012 | 
Partidul Social Democrat

Astăzi liderii Partidului Social Democrat din Moldova au depus o cerere de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind anularea tarifelor la producerea energiei electrice, energiei termice şi de livrare a energiei termice consumatorilor finali.

PSD a înaintat cerere prealabilă la ANRE, ulterior fiind emis un răspuns care respingea cerinţele invocate de către cetăţenii RM, care prin peste 10 mii de semnături colectate au manifestat indignare faţă de tarifele exagerate la resurse energetice, fiind cerută reducerea tarifelor aprobate ilegal de către ANRE.

În acest context şi datorită faptului că ANRE este unica autoritate investită cu drepturi exclusive în domeniul aprobării tarifelor, aceasta trebuie să acţioneze în beneficiul consumatorilor şi să ţină cont de ilegalităţile depistate de Curtea de Conturi în activitatea S.A. “Termocom”. Totodată, ANRE nu a manifestat interes faţă de reorganizarea structurii de stat şi modernizarea tehnică a întreprinderii, fapt care ar permite micşorarea cheltuielilor de producere şi pierderile în reţea, care în cele din urmă duceau la micşorarea tarifului.

Ţinem să menţionăm că în raportul de audit al Curţii de Conturi, în cadrul S.A. “Termocom” au fost depistate cheltuieli iraţionale a surselor financiare şi chiar au fost furate sute de milioane de lei prin diferite căi.

PSD acuză ANRE că a ignorat obligaţiunile sale de apărare a drepturilor şi protejarea intereselor consumatorilor, stipulate în legislaţia în vigoare şi a aprobat noul tarif, trecînd cu vederea toate încălcările depistate în cadrul S.A. “Termocom”, aducînd direct prejudicii consumatorilor.

Astfel, Partidul Social Democrat solicită instanţei de judecată să anuleze decizia ANRE de majorare a tarifului la agent termic.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

NOTĂ DE PROTEST către posturile de televiziune PSD a organizat un flash-mob privind necesitatea reducerii tarifelor la resursele energetice aprobate ilegal de către ANRE