Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat din Moldova către agricultorii şi reprezentanţii Administraţiilor Publice Locale cu privire la vizita în Republica Populară Chineză

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 ianuarie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat a organizat, în 2011, Forul Economic moldo-chinez. Deşi la eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerului Economiei, Camera de Comerţ şi Industrie a RM, precum şi peste 400 de fermieri, cu viziuni politice diferite, Guvernul nostru s-a eschivat de misiunea şi responsabilitatea sa de a obţine credite comerciale pentru modernizarea sectorului agricol şi livrarea în masă a echipamentelor de sere, sisteme de irigaţii, tehnică agricolă, incubatoare pentru clocire artificială şi ferme de păsări, şi nu a asigurat comercializarea produselor agricole moldoveneşti în China, din contul rambursării creditelor acordate.

Chiar dacă Partidul Social Democrat nu se află la guvernare, dar în calitate de organizator al Forului, pentru a oferi o imagine pozitivă a ţării noastre, precum şi în vederea oferirii asistenţei gratuite producătorilor agricoli, care în 2012 nu au beneficiat de sprijin din partea Guvernului, invită Preşedinţii de raioane, Primari, dar şi producători agricoli, indiferent de viziunile lor politice, de a se alătura delegaţiei oficiale a PSD, care în viitorul apropiat va efectua o vizită în China pentru a stabili relaţii contractuale privind livrarea serelor agricole, sistemelor de irigare si maşini agricole, precum şi organizarea procesului de furnizare a produselor agricole moldoveneşti în China.

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru eliberarea vizelor este 5 februarie 2012. Plecarea este preconizată pentru 6–7 februarie 2012, pentru o perioadă de cel puţin 4 zile sau până la data stabilirii condiţiilor contractuale cu fiecare membru al delegaţiei.

Pentru mai multe detalii puteţi contacta — (022) 74–62–95, 069602233

PSD se adresează către reprezentanţii mass-media pentru a plasa acest anunţ în scopul contribuirii la dezvoltarea sectorului agricol al ţării noastre.

Cu respect şi recunoştinţă,

Victor ŞELIN
Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova

Sursa: www.psdm.md

“Dialog deschis” cu Preşedintele PSD, Victor Şelin Adresarea Preşedintelui PSD Victor Şelin către societatea civilă privind instituirea Camerei Obşteşti a Republicii Moldova