Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: PCRM este la fel de vinovat ca şi actuala guvernare

|versiune pentru tipar||
PSD / 11 februarie 2011
Partidul Social Democrat

Secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu a declarat în una din intervenţiile sale că PCRM este vinovat la fel ca şi actuala guvernare de situaţia actuală din Republica Moldova: “Poporul moldovenesc este un popor paşnic. Am trecut mai multe situaţii dificile în care s-a aflat ţara noastră, însă populaţia a lăsat ca acestea să treacă de la sine, fără să-şi de-a pe faţă nemulţumirea. Problemele de ordin social şi politic cu care se ciocneşte ţara noastră nu au apărut astăzi, ele persistă de cel puţin un an, însă aceiaşi cetăţeni au preferat să creadă poveştilor AIE cu privire la integrarea europeană sau regimul liber de vize. Totuşi, acum populaţia nu are ce mînca şi nu are nici o importanţă cine i-a scos la protest. Partidul Comuniştilor se face vinovat la fel ca şi actuala guvernare.”

Potrivit acestuia, timp de opt ani de zile, guvernanţii comunişti au construit o economie de consum: “Acum cînd PCRM sunt partidul cu cea mai mare fracţiune parlamentară au ocazia şi posibilitatea să influenţeze mersul lucrurilor, nu o fac. De aceea nu au dreptul să pedaleze pe nevoile oamenilor pentru a acumula dividende politice”.

Centrul de presă PSD

Declaraţia PSD cu privire la stabilirea tarifelor la energia termică de către Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică Victor Şelin: Nu mai avem nevoie de promisiuni