Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

Sîmbătă, 11 septembrie, în Piaţa Victoriei din Comrat şi-a ţinut lucrările Congresul II al Asociaţiei obşteşti “Eni Gagauziya” (Noua Găgăuzia), la care au participat 4860 delegaţi din toate localităţile UTAG Gagauz Yeri şi peste o mie de invitaţi.

Delegaţii au făcut o amplă analiză a situaţiei social-economice şi politice din regiune, a nivelului de colaborare dintre autorităţile locale cu cele centrale etc., şi au formulat concluzii care au servit drept temei pentru aprobarea programului Asociaţiei.

Dat fiind faptul, că Partidul Social Democrat este cel mai influient şi cel mai numeros partid din regiune, la fel, ţinând cont de faptul că între PSD şi Asociaţia obştească “Eni Gagauziya” s-au stabilit strânse relaţii de prietenie şi parteneriat, Partidul Social Democrat a propus Congresului Planul de reforme economice pentru regiune, care a fost aprobat şi inclus în programul Asociaţiei.

Delegaţii Congresului au susţinut în unanimitate candidatura dlui Nicolai Dudoglo, Preşedintele Asociaţiei obşteşti “Eni Gagauziya” pentru a fi înaintată la următoarele alegeri ale başcanului, care urmează să se desfăşoare la sfârşitul acestui an. Activitatea ulterioară a viitorului başcan, înaintat de Asociaţie, va avea ca bază Planul de reforme economice propus de PSD.

Dl Ruslan Bîrladeanu, membru al Consiliului Naţional PSD, a menţionat că scopurile Asociaţiei şi ale PSD-lui coincid, că ambele organizaţii îşi doresc dezvoltarea regiunii şi un trai decent pentru populaţie. “De aceia, trebuie să ne unim eforturile, indiferent de apartenenţa politică şi să susţinem iniţiativele benefice populaţiei”, a specificat Bîrladeanu.

Centrul de Presă PSD

Poziţia PSD faţă de deciziile Alianţei pentru Integrare Europeană din 6 septembrie 2010 Comunicat de presă privind vizita la Bruxelles a preşedintelui PSD Victor Şelin