Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD cere să fie înlăturată, în decurs de trei zile, piatra ruşinii care a fost instalată ilegal în faţa clădirii Guvernului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 iulie 2010
Partidul Social Democrat

PSD constată, că prin decizia sa de a considera drept anticonstituţional decretul emis de preşedintele interimar M. Ghimpu “Privind decretarea zilei de 28 iunie — zi a ocupaţiei sovietice”, Curtea Constituţională a reîntors ţara noastră în câmpul statului de drept, a stopat ambiţiile partidelor puterii de a-şi impune ideologia lor ca fiind una de stat.

PSD cere să fie înlăturată, în decurs de trei zile, piatra ruşinii care a fost instalată ilegal în faţa clădirii Guvernului Republicii Moldova. Reamintim, că această piatră a fost instalată prin dispoziţia preşedintelui interimar M. Ghimpu şi a Primarului general al Chişinăului Dorin Chirtoacă, fără o decizie în acest sens din partea Consiliului municipal Chişinău şi fără o dispoziţie în acest sens din partea Guvernului.

PSD consideră, că aprecierea ca fiind anticonstituţională emiterea decretului sus aminit, va fi un impuls spre consolidarea societăţii civice moldoveneşti, va uni şi va direcţiona eforturile forţelor politice sănătoase ale ţări spre depăşirea crizei de sistem acute, prin care trece astăzi poporul nostru.

Centrul de Presă PSD

Incompetenţa ministrului Economiei Valeriu Lazăr — lipsa investiţiilor străine în Republica Moldova Pentru a organiza un boicot eficient referendumului constituţional, PSD lansează Campania de informare “Moldova Independentă”