Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Peste 200 de agricultori din toată ţara au fost ajutaţi de PPRM

|versiune pentru tipar||
PPRM / 14 iulie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

În urma constituirii Organizaţiei de Fermieri a Partidului Popular din Republica Moldova, echipa PPRM a purces la realizarea sarcinilor pe care şi le-au asumat, toate acestea constituind o nouă abordare a sectorului agrar. Este vorba despre materializarea unor soluţii clare şi de acordarea de ajutor ţăranilor atunci cînd aceştia au nevoie de el. PPRM nu aşteaptă să ajungă la guvernare, ci sprijină fermierii la modul real şi imediat, dovadă fiind cei peste 200 de agricultori din întreaga ţară care au fost ajutaţi să-şi iniţieze propriile afaceri, să-şi procure utilajul agricol necesar sau să-şi perfecteze actele de care aveau nevoie.

Preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale de Fermieri a PPRM merg în satele republicii, se întîlnesc în fiecare zi cu zeci de agricultori, care au nevoie de ajutor şi care nu ştiu unde să se adreseze. Lipsa de informare în satele Moldovei este cel mai important obsatcol pentru fermieri, împreună cu atitudinea nepăsătoare a instituţiilor de stat faţă de micii fermieri, faţă de cei care abia îşi iniţiază o afacere şi faţă de domeniul agrar în general.

Toţi cei care s-au adresat pînă la moment echipei PPRM au primit informaţiile necesare şi suportul de care au avut nevoie.

În acest sens îl putem menţiona pe Ion Lupu dn satul Costeşti, Ialoveni, care, fiind ajutat şi-a procrat tehnica agricolă de care avea nevoie. La fel s-a întîmplat şi cu Sergiu Catarau din satul Puhoi, acelaşi raion. Un alt caz este cel al lui Vasile Fortună din Bursuceni, Sîngerei, care la fel şi-a cumpărat tractorul şi cositoarea de care avea mare nevoie.

Agricultorii care au fost ajutaţi atrag atenţia asupra faptului că pentru a putea aplica la vreun proiect, este nevoie de nenumărate documente, certificate şi hîrtii, care pe lîngă faptul că presupun costuri destul de mari, mai este şi coplicat să le perfectezi pentru cineva care nu cunoaşte lucrurile. Partidul Popular oferă acest suport absolut gratis, fără să li se ceară ceva în schimb, lucru întîlnit foarte rar astăzi.

Valeriu Cosarciuc, prim -vicepreşedintele PPRM, a menţionat că prin implicarea sa directă în agricultură, Partidul Popular se distinge în mod evident în raport cu celalalte formaţiuni care nu fac altceva decît să promită, să elaboreze politici şi să aştepte mult rîvnitul timp al guvernării. Desigur, pentru multe partide aceste timpuri nu vor veni niciodată, iar cetăţenii din mediul rural rămîn doar cu istorii de succes bine povestite de liderii politici.

Partidul Popular din Republica Moldova va continua implemenatrea proiectelor în agricultură şi susţinerea tuturor celor care au nevoie de ajutor real şi care consideră că faptele bune sînt apreciate atunci cînd este nevoie de ele şi nu doar în campania electorală. Prin acţiunile sale de suport a fermierlor, PPRM promovează un “Program Naţional de Îmbogăţire”, care să tranforme agricultura de autoconsum, în ferme, acestea integrate, la rîndul lor, într-un lanţ naţional de prelucrare şi procesare a produselor. Acest program are capacitatea de a le domonstra tinerilor că trebuie să mizeze pe cunoştinţe şi pe antreprenoriat. Trebuie ca acea Moldovă inertă de la ţară şi din orăşelele muribunde să înceapă să se mişte. Orice om de afaceri ar trebui să ceară mediului politic să lase cetăţenii să se îmbogăţească, este singura condiţie de creştere viitoare.

Partidul Popular este unica formaţiune din Republica Moldova care a înfiinţat o Organizaţie a ferimerilor. Evenimentul a avut loc la 5 aprilie curent şi a găzduit fermieri din toate localităţile rurale ale ţării.

Sursa: www.pprm.md

Echipa PPRM la întîlniri cu cetăţenii Republicii Moldova Alexandru Oleinic: Statul este obligat să ofere tinerilor posibilitatea de a obţine studii şi un loc de muncă în ţara noastră