Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Membri ai Partidului Forţa Poporului au decis să adere la Partidul Popular European din Moldova

|versiune pentru tipar||
PPEM / 1 aprilie 2015 | 
Partidul Popular European din Moldova

Peste 30 de membri ai Partidului Forţa Poporului au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că împreună cu alţi colegi de partid au decis să adere la noul proiect politic — Partidul Popular European din Moldova.

Este vorba despre o parte din conducerea partidului, inclusiv vicepreşedintele formaţiunii Constantin Ciorbă, cinci membri ai Biroului Politic Permanent al Partidului Forţa Poporului şi organizaţiile teritoriale în frunte cu preşedinţii şi vicepreşedinţii din municipiile Chişinău şi Bălţi, din raioanele Ştefan Vodă, Ocniţa, Rîşcani, Glodeni, Teleneşti, Leova, Hînceşti, Ialoveni, Străşeni, Cahul, Edineţ şi Soroca. În total, cel puţin trei mii-patru mii de membri ai Partidului Forţa Poporului au decis să adere la Partidul Popular European din Moldova, s-a anunţat la conferinţa de presă.

“Constatăm cu îngrijorare că în ultima perioadă au apărut mai multe semnale, care indică asupra derapării eventuale a actualei guvernări în frunte cu PD şi PLDM de la calea integrării europene… Considerăm că trebuie să ne unim forţele în jurul unei mişcări cu adevărat pro-europene, pentru a stopa dezmăţul din ţară şi credem că această forţă este PPEM”, se arată în Declaraţia celor de la Forţa Poporului.

În finalul documentului se face apel către toate forţele progresiste din Moldova să adere la PPEM pentru ca ţara să revină pe făgaşul normalităţii.

Sursa: ppe.md

Majoritatea consilierilor liberal-democraţi din Basarabeasca au ieşit din PLDM şi aderă la Partidul Popular European din Moldova Secretarul fracţiunii PLDM în Consiliul Municipal din Bălţi părăseşte formaţiunea şi aderă la Partidul Popular European din Moldova