Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

“Consiliul Unirii” îi îndeamnă pe tinerii basarabeni să se alăture pe 6 aprilie “Tinerilor Moldovei”

|versiune pentru tipar||
PNL / 3 aprilie 2014
Partidul Naţional Liberal

Membrii Platformei unioniste “Consiliul Unirii” au initiat, sau participat si sprijinit toate actiunile de demnitate nationala desfasurate in ultimii ani in cel de-al doilea stat romanesc. Astfel, componentele Platformei unioniste “Consiliului Unirii” au manifestat, impreuna cu Platforma civica “Actiunea-2012”, in anul cind s-au implinit doua secole de ocupatie ruso-sovietica, pe 13 si 16 mai 2012, precum si in toate marsurile inainte si dupa aceasta luna, dedicate imperativului unificarii romanesti, in mai multe orase de pe cele doua maluri ale Prutului.

In Republica Moldova, situatia politica e dificila, iar evolutiile geopolitice, cauzate de politica expansionista a Rusiei, creeaza pericole pentru intreg neamul romanesc, dator sa lupte si pentru romanii de peste Nistru, si pentru o viata in securitate a romanilor din teritoriile istorice romanesti.

In acest sens, Consiliul Unirii, prin componentele sale principale, cum ar fi PNL, AVR “Tiras-Tighina”, Forul Democrat al Romanilor, Uniunea Romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, Solidaritatea s.a., a pledat si cerut continuu retragerea fortelor armate rusesti din stinga Nistrului. Aceasta au facut-o inclusiv actualii membri cind au avut in trecut oportunitatea, fiind deputati, obtinind rezolutii internationale — cum este Rezolutia AP NATO din 1999, de la Amsterdam (ex-parlamentarul Vitalia Pavlicenco), adoptata cu doua zile inainte de istoricul summit OSCE de la Istanbul, privind retragerea imediata si neconditionata armatei a 14-a ruse din R.Moldova si Georgia.

Consiliul Unirii intruneste un numar mare de participanti la razboiul de rezistenta nationala de la Nistru, unde a fost aparat romanismul si unitatea nationala teritoriala romaneasca. Luptatorii romani de sacrificiu au manifestat, alaturi de toti membrii Platformei unioniste CU, atunci cind la Chisinau au venit recent emisarii politici si religiosi ai Moscovei, tot ei au dat foc portretului unor emisari, care au si ucis si romani la Nistru, in 1992.

Consiliul Unirii saluta orice solidarizare a tinerilor care lupta pentru libertate, eliberare nationala, securitatea statului si a cetatenilor, pentru identitatea nationala, care trebuie sa fie liantul unei societatati cu membri avind constiinta nationala.

Din pacate, 7 aprilie, care se apropie, nu a insemnat, nici prin sacrificiul tinerilor basarabeni, in acesti cinci ani, o schimbare democratica, demnitate, verticalitate, orientare strategica limpede si lupta pentru identitate romaneasca din partea guvernantilor corupti, care se opun si Unirii cu Romania. De aceea, membrii Consiliulu Unirii saluta Platforma civica “Tinerii Moldovei”, care fac o buna campanie si in favoarea Unirii, si ii indeamna pe tinerii din al doilea stat romanesc sa fie uniti, solidari si activi pe imperativul apararii cetatenilor nostri de pericolul din Est si sa participe la actiunea de duminica, 6 aprilie, “Aici nu e Crimeea”.

Sursa: www.pnl.md

Componentele Consiliului Unirii s-au inclus în campania “Vorbesc româneşte, sunt, deci, român!” La Cimişlia, unioniştii sunt foarte informaţi, dar şi optimişti în privinţa Unirii