Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL cere instituţiilor statului să respecte legea

|versiune pentru tipar||
PNL / 7 septembrie 2012
Partidul Naţional Liberal

Asa cum s-a anuntat anterior, Partidul National Liberal va participa activ si masiv la Marsul Unirii de la 16 septembrie. In sedinta Biroului Permanent Central de joi, 6 septembrie, au fost examinate citeva chestiuni, inclusiv participarea la manifestatia publica initiata de Platforma civica “Actiunea-2012”. Aceasta pozitie a fost anuntata, tot pe 6 septembrie, in sedinta traditionala a Platformei unioniste “Consiliului Unirii”, convocat pe tema sprijinirii initiativei ca unionistii sa mobilizeze 10 mii de participanti la un nou Mars al Unirii in Chisinau, pe 16 septembrie.

Partidul National Liberal ramine fidel principiului — initiat de conducerea formatiunii acum un an — de solidarizare a unionistilor pentru actiuni comune si concertate de sensibilizare publica asupra Unirii cu Romania, drept cale optima de regasire a populatiei din acest teritoriu romanesc, impreuna cu toti romanii din Romania si cu sprijinul comunitatilor romanesti, intr-un stat national intregit, in familia euroatlantica, in interesul fiecarui Cetatean Roman si in interesul fiecarui Cetatean European, precum sunt si cetatenii romani de pe ambele maluri ale Prutului.

Pornind de la cazurile, iesite de sub controlul politiei la marsurile pasnice ale unionistilor de la Chisinau, Cahul si Balti, insotite de ultragierea politiei si de manifestari agresive ale cetatenilor cu vederi antidemocratice, PNL le cere institutiilor statului sa respecte legea si sa nu caute motive artificiale si inventate pentru a o ocoli. De asemenea, PNL cere institutiilor statului sa inceteze a-i intimida pe organizatorii Marsului Unirii sau a impiedica libera exprimare a cetatenilor, ci sa caute metode si modalitati pentru a asigura securitatea participantilor la Marsul Unirii si pentru a-i izola pe violatorii dreptului la intruniri publice ale cetatenilor ce au opinii pe care ei le contesta.

PNL va cere — printr-un demers adresat Procuraturii Generale — sa cerceteze cazurile si sa deschida dosare reprezentantilor statului care nu isi indeplinesc obligatiile profesionale in timpul Marsurilor Unirii si pun, astfel, in pericol viata cetatenilor Republicii Moldova.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

Ministerul de Interne le solicită naţional-liberalilor să lucreze în locul poliţiştilor Consiliul Unirii cere informaţii oficiale despre presupusele destabilizări pe 16 septembrie