Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă în legatură cu desfăşurarea Congresului al III-lea al PNL

|versiune pentru tipar||
PNL / 29 noiembrie 2011
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal anunta opinia publica, si prin intermediul presei, ca isi va tine statutar Congresul al III-lea pe data de 3 decembrie 2011, in incinta Centrului de Cultura si Arta “Ginta Latina”, pe adresa str.Sfatul Tarii nr.18, Chisinau, incepind cu ora 10.00.

Si congresul de constituire al formatiunii a avut loc la “Ginta Latina”, pe 16 decembrie 2006, in plin regim comunist. In acesti cinci ani de existenta, PNL si-a axat activitatea si mesajul pe necesitatea modernizarii societatii din Republica Moldova, prin reforme liberale autentice, pe sensibilizarea clasei politice asupra importantei de a le transmite partenerilor occidentali mesajul privind dorinta populatiei celui de-al doilea stat romanesc de a se apropia de Romania, de a-i solicita tot sprijinul si expertiza pentru pregatirea in vederea integrarii euratlantice. PNL a aparat constant valorile nationale, romanesti, Limba si Istoria Romanilor si pledeaza pentru imperativul de reintregire a celor doua state romanesti, drept cea mai scurta cale de integrare a spatiului de dincoace de Prut in NATO, inclusiv prin modificarea art.11 din Constitutie.

Congresul al III-lea al PNL include pe ordinea de zi modificarea Statutului si a Programului formatiunii, care vor cuprinde, in mod expres formulat, obiectivul Unirii Republicii Moldova cu Romania, pentru a se lichida consecintele Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca sa se restabileasca dreptatea istorica pentru aceasta parte de popor roman, act pentru care romanii conteaza si pe intelegerea si sprijinul alogenilor.

PNL are circa 10 mii de membri, organizati in structuri teritoriale, care aleg, in prezent, delegatii la congres, ce vor fi peste 250.

PNL spera sa aiba alaturi la congres un numar mare de invitati, care impartasesc obiectivele programatice ale formatiunii.

PNL a invitat la congres toate partidele importante din Romania si o serie de asociatii obstesti din Republica Moldova, ai caror reprezentanti vor beneficia de oportunitatea de a avea interventii la congres alaturi de delegatii alesi.

Partidul isi va realege structurile de conducere si va adopta o Declaratie. Toate materialele sint plasate, in format PDF, pe Internet, pe adresa www.pnl.md si www.pavlicenco.md, sub forma unei brosuri speciale, editate pentru congres, in scopul de a aduna propuneri in legatura cu proiectele Noilor Redactii de Statut si Program. Lucrarile Congresului vor fi transmise on-line pe portalul www.privesc.eu si canalul de televiziune Accent TV.

PNL invita presa si anunta ca ziaristii, care detin legitimatii de reprezentanti ai institutiilor media, se pot acredita pina la congres la tel./fax: 022 211818/211677, precum si in ziua congresului.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

TNL ii felicita pe tineri de Ziua Studentului PNL a iniţiat şi purtat un dialog pentru 1 Decembrie cu forţele unioniste