Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL solidar cu acţiunile Zilelor Libertăţii Presei

|versiune pentru tipar||
PNL / 8 mai 2008
Partidul Naţional Liberal

Astăzi, 8 mai, un grup de tineri naţional liberali de la PNL au participat la marşul Presei Libere din Republica Moldova, solidari cu jurnaliştii care şi-au propus să sensibilizeze opinia publică asupra încălcării dreptului la informare, violării libertăţii de expresie, presiunii economice, politice şi sociale exercitate de autorităţi asupra mass-media. În coloana ce a pornit de la Casa Presei şi care a trecut prin faţa sediului Guvernului, al Parlamentului, al Preşedinţiei, tinerii naţional liberali, Diana Crudu, preşedintele Organizaţiei Femei a PNL, Veaceslav Ombun, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL (OTNL), Andrei Fluieras si Ion Calmic, vice-preşedinţi ai OTNL, Tatiana Ciuvaga, Ludmila Fiodorova, Rodica Grosu, Stelian Gutu, Silvian Munteanu, membri OTNL au purtat la gît fulare cu sigla PNL şi au difuzat invitaţii la manifestarea culturală dedicata Zilei Europei, care va avea loc mîine, 9 mai, cu începere de la orele 13.00, în Scuarul Operei Naţionale.

Deşi guvernanţii au rămas surzi la marşul de protest al jurnaliştilor, ce au scandat în faţa Parlamentului: “Libertate presei”, “Jos cenzura!”, “Jos mîinile de pe presa liberă!”, marşul Presei Libere a continuat în Gradina publică Ştefan cel Mare si Sfînt, unde a avut loc un miting, în care jurnalişti notorii din presa moldovenească au atenţionat că libertatea presei din R. Moldova reprezintă un motiv tot mai frecvent de îngrijorare şi că R. Moldova rămîne o ţară care se clasează în spatele tuturor statelor din Europa de vest la capitolul libertăţii presei. În context, au constatat reprezentanţii mass media, astăzi ca niciodată, este importantă solidarizarea jurnaliştilor în condiţiile în care guvernanţii duc o luptă de limitare a capacităţii presei de a informa societatea, scopul fiind unul politic — de a controla R. Moldova şi, eventual, de a exclude o succesiune de forţe politice la putere.

Acţiunile înscrise în programul Zilelor Libertăţii Presei se vor desfăşura pînă la sfîrşitul lunii mai, acţiuni şi lozinci cu care se solidarizează şi Partidul Naţional Liberal.

Centrul de presa al PNL
Declaraţie privind condamnarea politicii externe comuniste pro-ruse, distrugătoare pentru viitorul nostru european Ziua Europei a adunat impreuna formatiunile politice de orientare proeuropeana