Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR a susţinut o conferinţă de presă cu tema “Summitul de la Vilnius — şansa europeană a Republicii Moldova”

|versiune pentru tipar||
PLR / 27 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 27 noiembrie, la sediul central al Partidului Liberal Reformator a avut loc o conferiţă de presă cu tema “Summitul de la Vilnius: şansa europeană a Republicii Moldova” la care au participat Ion Hadârcă, preşedintele fracţiunii liberalilor reformatori din Parlament, Valeriu Saharneanu, deputat liberal reformator şi Sergiu Stanciu, viceministru al Tineretului şi Sportului al RM.

În discursul său, Ion Hadârcă a informat audienţa despre faptul că va participa alături de Ana Guţu, Preşedinta Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană la Forumul Democraţiilor Parlamentare, în cadrul summitului de la Vilnius şi a subliniat importanţa acestui summit pentru viitorul Republicii Moldova, apreciindu-l drept “un eveniment istoric” pentru Republica Moldova.

De asemenea, preşedintele fracţiunii liberal reformatoare a menţionat rolul echipei liberalilor reformatori în depăşirea crizei politice din vara acestui an şi menţinerea cursului proeuropean al Republicii Moldova.

“Să nu uităm că pasul făcut de noi în aprilie a fost motivat anume de evenimentele care au loc acum la Vilnius. Noi nu am vrut să scindăm Partidul Liberal ci am vrut să menţinem guvernul proeuropean, pentru a înainta pe drumul nostru spre integrarea europeană.” a declarat Ion Hadârcă.

Deputatul Valeriu Saharneanu a reamintit că evenimentele de la Vilnius sunt doar un prim pas spre realizarea obiectivelor de modernizare şi europenizare a societăţii moldoveneşti. El a accentuat că după summit, munca actualei guvernări abia începe, aşa cum are de realizat o serie de reforme serioase în economie, justiţie, educaţie, sănătate şi alte domenii pentru, a asigura preluarea şi implimentarea standardelor europene în Republica Moldova.

Viceministrul Tineretului şi Sportului, Sergiu Stanciu a ţinut să mulţumească echipei tinerilor liberal reformatori care, în ultima perioadă, au desfăşurat, în mai multe raioane, o campanie de informare a tinerilor şi studenţilor despre Uniunea Europeană. De asemenea Sergiu Stanciu a îndemnat toţi tinerii din Moldova să se implice în procesul de promovare a ideii integrării europene a statului, aşa cum ei sunt acei care vor beneficia pe deplin de rezultatele acestui proces.

În final, toţi cei prezenţi la conferinţă au îndemnat cetăţenii Republicii Moldova să fie uniţi şi să dea dovadă de curaj şi răbdare în această perioadă de maximă responsabilitate pentru societatea moldovenească.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: reformapl.md

Ion Hadârcă a participat la Expoziţia “Alexie Mateevici — Odă limbii române” Declaraţia Partidului Liberal Reformator cu privire la imixtiunea Guvernului Federaţiei Ruse în afacerile interne ale Republicii Moldova