Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Investiţii şi management inteligent — reuşita unei afaceri de success

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a vizitat azi Vinăria “Castel Mimi”, din satul Bulboaca, r. Anenii Noi. Numele vinăriei vine de la boierul Constantin Mimi, avocat, oenolog, şeful Băncii Române şi ultimul Guvernator al Basarabiei.

Vlad Filat a vizitat secţiile de producere, a stat de vorbă cu muncitorii şi s-a convins că acolo unde se investeşte — există viitor.

“Ceea ce am văzut m-a impresionat. Iată încă un model de investiţie de succes care dă rezultate frumoase. Graţie unui management inteligent şi bine gândit, unei echipe cu viziuni europene, întreprinderea se dezvoltă, oferind locuri de muncă şi producţie de calitate. Întreprinderea are nu doar o istorie bogată, dar are prezent şi, cel mai important, are viitor. Mă bucur că se investeşte în utilaj modern, de ultimă generaţie ceea ce face ca vinurile de marca «mimi» să fie recunoscute şi apreciate, nu doar pe piaţa internă, dar şi pe cea europeană”, a spus Vlad Filat.

Directorul întreprinderii, Cristina Frolov, a menţionat că Vinăria “Castel Mimi” este o întreprindere sută la sută privată. La fabrică lucrează 150 de muncitori, anual fiind îmbuteliate 3 milioane de sticle. Pe piaţa externă vinul este comercializat în Germania, Polonia, Cehia, SUA, Marea Britanie, dar şi China.

“Istoria pe care o avem este un indiciu al calităţii. Noi suntem unicii care avem pe teritoriul fabricii un castel adevărat. Beciurile noastre sunt extraordinare şi veritabile, iar viţa de vie din care facem vinurile «mimi» are doar 8–9 ani. Totuşi, chezăşia succesului nostru este echipa talentată cu care ne mândrim — oameni cu experienţă şi dorinţă de afirmare”, a spus Cristina Frolov.

Vlad Filat a subliniat că beciurile Castelului Mimi, cu o istorie atât de bogată, ar putea deveni pe viitor un puternic centru turistic, ceea ce ar crea noi locuri de muncă şi ar aduce plusvaloare.

Liderul PLDM a opinat că dezideratul “vinul basarabean are vocaţie europeană”, înţeles şi realizat de Constantin Mimi, urmează să aibă continuitate şi promovare.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Economia naţională are nevoie de cadre calificate În raionul Şoldăneşti au fost inaugurate două instituţii medicale