Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Instituţiile preşcolare din or. Vulcăneşti se modernizează

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 10 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în UTAG. Liderul liberal-democrat a vizitat grădiniţa “Cheiţa fermecată” şi grădiniţa nr.7 din oraşul Vulcăneşti, care au fost renovate.

Directoarea grădiniţei “Cheiţa fermecată”, Liubovi Ceban, frecventată de 166 de copii, a exprimat cuvinte de gratitudine lui Vlad Filat pentru faptul că şi-a onorat promisiunea făcută pe data de 14 iunie şi a susţinut demersurile cu privire la schimbarea acoperişului instituţiei, dotarea cu mobilier a două grupe şi a cantinei, precum şi amenajarea unui teren de joacă pentru micuţi.

“Din numele tuturor părinţilor, mulţumesc preşedintelui PLDM pentru că ne-a ajutat să creăm condiţii moderne pentru copii. Doar aşa vom putea educa o generaţie sănătoasă. S-a lucrat mult pentru a redeschide această grădiniţă, iar acum urmează partea cea mai importantă — educaţia şi dezvoltarea micuţilor. Copiii sunt viitorul nostru, din acest considerent vom depune tot efortul pentru a transmite cât mai multe cunoştinţe picilor”, a spus directoarea grădiniţei.

Preşedintele PLDM a subliniat importanţa faptului că micuţii vor frecventa o instituţie preşcolară modernă, dotată cu toate condiţiile necesare.

“Copiii sunt prezentul şi viitorul nostru, din acest motiv trebuie să investim pentru a le crea condiţii prielnice de dezvoltare. Sunt sigur că în viitor aceşti copii vor contribui la modernizarea Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, deputatul liberal-democrat, Petru Vlah, a menţionat că, atunci când există implicare, se pot realiza lucruri frumoase, iar renovarea grădiniţei este un exemplu demn de urmat şi de administratorii altor instituţii preşcolare din UTAG.

Tot astăzi, Vlad Filat, a vizitat grădiniţa nr.7 din or. Vulcăneşti, care este frecventată de 170 de copii. Grădiniţa a fost construită în 1980 şi este unica din UTA Găgăuzia în cadrul căreia se predă în limba română şi în limba rusă. Cu suportul PLDM şi a deputatului Petru Vlah, la grădiniţa a fost renovată, au fost schimbate 40 de geamuri, iar în scurt timp urmează să fie efectuate şi alte lucrări de amenajare.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: În ultimii 5 ani, Moldova a avut cea mai activă delegaţie la APCE Reţeaua de drumuri europene se extinde