Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Festivalul Mărului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 septembrie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Mărului, care s-a desfăşurat în oraşul Soroca. La eveniment a fost present ambasadorul SUA în Republica Moldova, Wiliam Mouser.

Victor Său, preşedintele raionului Soroca, a menţionat la deschiderea festivalului că scopul acestuia este de a demonstra tuturor calitatea fructelor autohtone şi a le promova. Mai ales este important acest lucru în contextul embargoului impus de Federaţia Rusa.

Său a subliniat că nu întâmplător acest festival se desfăşoară la Soroca, or raionul are cea mai mare suprafaţă de livadă de meri.

“Vreau să mulţumesc colegilor din Parlament şi liderului PLDM, ex-premierului Vlad Filat, graţie cătora festivalul se desfăşoară la nivel naţional. Producătorul nostru de mere poate munci, poate produce, dar cel mai important este să-şi poată realiza produsul. Sperăm că, prin acest festival, contribuim la promovarea merelor noastre”, a spus Victor Său.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat,i-a dorit festivalului viaţă lungă şi şi-a amintit de prima lui ediţie.

“Mă bucur să pot fi împreună cu voi la acest frumos festival. Îmi duc aminte bine de prima ediţie şi mă bucur că acel început a fost de bun augur. Mulţumesc livădarilor noştri, celor care au înfruntat tristele realităţi şi continuă prin muncă să facă faţă cerinţelor zilelei de astăzi. Moldova are oameni foarte buni, cu capacităţile necesare să creeze lucruri frumoase. Ceea ce realizăm noi aici în Molodova are calitate şi are viitor”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat că acest viitor înseamnă o şansă ce nu trebuie ratată.

“Noi, ca niciodată, avem o şansă pe care nu trebuie să o ratăm. În sfârşit avem scopuri realizabile, avem parteneri de nădejde, care, între timp, au devenit prieteni. În acest sens vreau să mulţumesc ambasadorului SUA în RM, Wiliam Mouser, poporului american pentru sprijinul pe care ni-l oferă. La fel, vreau să mulţumesc Uniunii Europene pentru suportul acordat. Să ne bucurăm de ceea ce am realizat şi de ceea ce urmează să realizăm în ţara noastră”, a mai spus Vlad Filat.

Prezent la festival, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a mulţumit livădarilor pentru faptul că nu au cedat şi nu s-au speriat de embargouri. “Merele noastre rămân cele mai bune, toată lumea este uimită de calitatea şi gustul merelor. Aveţi cea mai puternică asociaţie, care vă reprezintă deja în toată lumea şi serveşte un exemplu pentru toţi ceilalţi”, a spus Bumacov.

La rândul său, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Wiliam Mouser, şi-a exprimat satisfacţia de a fi present la Soroca.

“Este o plăcere să fiu azi aici. Poporul SUA nu a uitat şi nu uită de Moldova. Azi, venind încoace, am văzut pe viu sprijinul poporului ameican, am mers pe un traseu splendid, care leagă Soroca de Sărăteni. Toate programele noastre de asitenţă au scopul să vă ajute. În ultimele luni, datorită crizei regionale, SUA au acordat suplimentar 2,7 milioane de dolari, anume cu scopul de a ajuta producătorii de mere şi vinuri. Suntem siguri că producătorii moldoveni au stofa şi vor reuşi”, a spus Mouser.

Preşedintele PLDM a vizitat expoziţiile deschise în cadrul festivalului şi a gustat din produsele culinare preparate din mere.

Ulterior, Vlad Filat a vizitat cetatea Soroca, aflată în reconstrucţie, şi a mers să vadă o livadă de mere la standarde europene în satul Racovaţ.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la Forumul “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa” Generaţia Europa se extinde în oraşul Chişinău