Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a deschis a V-a ediţie a Festivalului “Gustar”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a celei de-a V ediţii a Festivalului “Gustar”, care se desfăşoară în rezervaţia cultural-naturală “Orheiul Vechi”. Programul evenimentului include târgul meşteşugurilor populare, expoziţii fotografice, de costume populare, de artă plastică şi de instrumente muzicale, degustări de bucate tradiţionale şi de vinuri. Pe scena “Gustarului” vor evolua colective artistice cu renume din ţară şi de peste hotare. Festivalul “Gustar” se desfăşoară sub patronajul lui Vlad Filat şi va dura trei zile.

“În acest an am decis să avem trei zile de sărbătoare. Mă bucur că avem şi vizitatori din străinătate. Amploarea din ce în ce mai mare a festivalului demonstrează că ţara noastră are viitor şi acesta este unul european. La anul vom veni cu abordări noi, pentru ca, în timp, festivalul de la «Orheiul Vechi», acest loc unic şi încărcat de istorie, să devină unul internaţional”, a spus Vlad Filat.

Prezent la deschiderea oficială, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă a menţionat că festivalul are o menire foarte clară, de a susţine tradiţiile noastre naţionale şi a le propaga.

“Evenimentul ne întruneşte aici pentru a consemna încă odată identitatea noastră naţională şi tot ceea ce ne defineşte. Îl felicit pe prietenul meu Vlad Filat şi pe cei care l-au sprijinit în organizarea acestei ediţii”, a spus premierul.

Festivalul se va încheia luni, 25 august, cu un recital al legendei Balcanilor, Goran Bregovic.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în discuţii cu cetăţenii din Solonceni şi Meşeni PLDM va prezenta raportul de activitate în faţa cetăţenilor