Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a discutat cu cetăţenii din satele Mateuţi, Cinişeuţi şi Sârcova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 21 martie, aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a întâlnit cu cetăţenii din satele Mateuţi, Cinişeuţi şi Sârcova.

În Mateuţi, Vlad Filat a precizat că, din luna iunie şi până la moment, a vizitat 400 de primării şi a discutat cu cetăţenii, asigurându-se că proiectele demarate în perioada când ocupa funcţia de premier sunt implementate.

În cadrul întâlnirii, au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă cetăţenii, iar în urma dezbaterilor au fost identificate anumite soluţii de rezolvare.

De asemenea, Vlad Filat a vorbit cetăţenilor din Mateuţi despre beneficiile de care se vor bucura oamenii în urma semnării Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb.

Referindu-se la reforma din educaţie, Vlad Filat a ţinut să precizeze că decizia ministerului de a optimiza unele şcoli este una raţională.

“Nu merită să cheltuim bani enormi pentru a întreţine o instituţie şcolară cu puţini elevi. Noi trebuie să creăm elevilor condiţiile necesare pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe. Nu e o tragedie dacă elevii se vor trezi dimineaţa, vor urca în transport şi se vor deplasa la o şcoala care are capacitatea de a asigura transfer de cunoştinţe, cu profesori competenţi şi echipament necesar pentru studiu. Republica Moldova are nevoie de copii deştepţi”, a spus Vlad Filat.

Răspunzând la întrebările cetăţenilor, liderul liberal-democrat a spus că în acest an pensiile vor fi majorate şi este necesar ca toţi cetăţenii Republicii Moldova să achite impozitele la stat.

Discutând despre problema drumurilor deteriorate, Vlad Filat a menţionat că în anul 2014 va fi investit peste un miliard de lei pentru reparaţia lor.

“În acest an acordăm o atenţie sporită reparaţiei drumurilor locale. Pentru a îmbunătăţi situaţia, în acest sens au fost alocate peste 400 milioane de lei. Vreau să vă spun că în acest an doar în satul Mateuţi au fost alocate 300 de mii lei pentru a repara anumite porţiunile de drum. Lucrurile se mişcă din loc şi acest lucru este vizibil”, a spus Vlad Filat.

În satul Cinişeuţi, liderul PLDM a discutat cu cetăţenii despre reformele din domeniile educaţiei, agriculturii, justiţiei, etc. Vlad Filat a asigurat audienţa că împreună cu colegii din PLDM va munci pentru ca toate domeniile să se dezvolte, iar cetăţenii să aibă condiţii decente de trai, aici, în Republica Moldova.

Vlad Filat a spus cetăţenilor că la moment nu există nici o localitate în ţară, unde să nu se implementeze cel puţin un proiect, care contribuie substanţial la dezvoltarea comunităţii. Oamenii l-au rugat pe liderul PLDM să depună toate demersurile necesare pentru ca să fie soluţionată cea mai stringentă problemă a satului, aprovizionarea cu apă potabilă. Preşedintele PLDM a promis că va va ţine cont de solicitarea sătenilor.

În cadrul aceleeaşi întâlniri, Vla Filat a vorbit cetăţenilor despre relaţiile de colaborare şi prietenie ale Republicii Moldova cu alte ţări ale lumii. “Trebuie să recunosc, atunci când am preluat guvernarea, Moldova era un stat izolat, având relaţii îngheţate cu multe state. Am depus efort şi acum Moldova are prieteni sinceri în toată lumea, care sunt gata să ne sară în ajutor în orice moment”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a avut o întrevedere şi cu locuitorii satului Sârcova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat salută anunţul făcut de Barroso La Şoldăneşti a avut loc masa rotundă “Împreună pentru o Moldovă Europeană”