Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Vom lansa o campanie de informare comună despre integrarea europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Azi a avut loc Adunarea generală a Coaliţiei Pro-Europene. La finele şedinţei, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că aceasta a fost una constructivă cu rezultate concrete, iar principalul subiect al discuţiilor l-a constituit integrarea europeană a Republicii Moldova şi implementarea reformelor iniţiate.

“A fost o discuţie bună. Avem solidaritatea necesară pe toate dimensiunile în a merge înainte. Am convenit să lansăm o campanie de informare comună cu privire la integrarea europeană, pentru ca să stopăm minciuna şi manipularea din partea PCRM şi a acoliţilor săi. Cetăţenii trebuie să obţină informaţie veridică despre procesul de apropiere cu UE”, a menţionat Vlad Filat.

În contextul tentativelor de zădărnici parcursul european al Republicii Moldova prin diferite tertipuri josnice, liderul PLDM a specificat că “este o situaţie mult prea gravă, când au loc asemenea încercări”, dar a precizat că are toată încrederea în deputaţii coaliţiei de guvernare.

“Deputaţii din coaliţia majoritară sunt oameni cu experienţă, responsabili şi integri. Eu cred că trebuie să încetăm să mai discutăm acest subiect. Avem lucruri mai importante de făcut — să implementăm reforme, să muncim şi să oferim cât mai multe libertăţi cetăţenilor”, a menţionat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM şi-a exprimat regretul pentru evenimentele ce au loc în Ucraina.

“Este o situaţie dramatică, o dovadă că atunci, când porneşti împotriva angajamentelor pe care ţi le-ai asumat în faţa oamenilor, societatea nu iartă. Ne dorim să revină calmul şi pacea, iar procesele să deruleze firesc”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia Tineretului Liberal Democrat din Moldova faţă de violenţele din Kiev, Ucraina Alexandru Cimbriciuc a participat la Congresul Uniunii Europene de Poliţie organizat în Berlin