Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici — în dialog cu Secretarul General al Consiliului Europei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Situaţia politică din Moldova şi continuarea reformelor au fost subiectele centrale ale întrevederii de lucru pe care a avut-o, la Strasbourg, vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

În cadrul întrevederii au fost discutate acţiunile pe care Republica Moldova urmează să le întreprindă în continuare pentru reformarea sistemului de justiţiei, inclusiv implementarea reformei Procuraturii generale, precum şi situaţia privind mass-media din ţară.

Liliana Palihovici l-a asigurat pe oficialul de la Strasbourg că autorităţile de la Chişinău vor întreprinde toate acţiunile necesare pentru a asigura libertatea mass-media. În context, a fost comunicat faptul că, la Chişinău, Comisia parlamentară Educaţie, Tineret, Sport şi Mass-media a organizat dezbateri publice şi au fost pregătite câteva amendamente în vederea stabilirii unui raport echitabil între distribuitorii de servicii şi radiodifuzori, care în varianta actuală a normei audiovizuale nu este reglementat destul de clar.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedinta Legislativului, Liliana Palihovici, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Sursa: www.pldm.md

Deputat PLDM va conduce o comisie la APCE Apel adresat delegaţiilor naţionale la APCE