Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la deschiderea grădiniţelor renovate din satele Ratuş şi Ţânţăreni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 30 decembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea grădiniţelor renovate şi dotate din satele Ratuş şi Ţânţăreni din raionul Teleneşti. La festivitatea oficială de inaugurare a instituţiilor preşcolare au participat ministrul Educaţiei, Maia Sandu, deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu, preşedintele raionului Teleneşti, Boris Burcă, primarii satelor Ratuş şi Ţânţăreni, dar şi copiii care vor beneficia de condiţiile create.

Pentru renovarea şi dotarea grădiniţei din Ratuş au fost investiţi peste 1 mln 800 de mii de lei, iar pentru grădiniţa din Ţânţăreni circa 1 mln 193 de mii de lei. Investiţiile au fost făcute în cadrul proiectului Parteneriat Global pentru Educaţie, implementat de Ministerul Educaţiei, in parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că modernizarea sistemului educaţional este o prioritate a actualei guvernări.

“Mă bucur că s-a reuşit finisarea edificiilor şi, pe această cale, le mulţumesc tuturor celor care au muncit la implementarea celor două proiecte. Este necesar ca fiecare copil să aibă acces la studii de calitate, începând de la grădiniţă şi finalizând cu instituţiile de învăţământ superior. Vreau să vă anunţ că şi în anul care vine se vor face investiţii mari în reparaţia şi construcţia grădiniţelor, astfel ca, în 2015, să avem asigurate condiţii moderne pentru toţi copiii din ţară”, a spus Vlad Filat.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a felicitat administraţia locală şi părinţii pentru faptul că au reuşit să dea în exploatare cele două edificii până la sfârşitul anului.

“Trebuie să recunosc că aveţi nişte grădiniţe foarte frumos amenajate, dotare cu mobilier modern. Ne bucurăm că împreună cu partenerii noştri că am reuşit să contribuim la renovarea acestor edificii. Vă felicit pentru că aţi făcut grădiniţa o prioritate pentru localităţile Dvs., pentru că înţelegeţi cât de important este ca aceşti copii să aibă acces la educaţie şi să aibă parte de condiţii foarte bune”, a spus ministrul Educaţiei.

Prezent la eveniment, deputatul Vladimir Hotineanu şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că micuţii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte sate pentru a frecventa grădiniţa.

“De la această grădiniţă începe drumul spre cunoştinţe, aici începe viitorul copilului, viitorul nostru. Sunt nişte grădiniţe deosebite pentru nişte copii deosebiţi”, a spus deputatul PLDM.

La rândul lor, primarii satelor Ratuş şi Ţânţăreni au mulţumit liderului PLDM pentru susţinere în implementarea proiectelor, dar şi pentru cadourile generoase oferite. Este vorba despre covoare, jucării, televizor, centru muzical, computere etc.

Grădiniţele din Ratuş şi Ţânţăreni sunt frecventate, respectiv de 40 şi de 60 de copii şi sunt cea de a 6-a şi a 7-a instituţie preşcolară renovată şi dotată în cadrul proiectului “Parteneriat Global pentru Educaţie”.

Sursa: www.pldm.md

OT Chişinău a PLDM a sărbătorit Crăciunul O iniţiativă legislativă pentru a asigura audierea martorului minor în condiţii prietenoase copilului