Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM, Vlad Filat a participat la lansarea apeductului din Cărpineni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 6 decembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la darea în exploatare a apeductului Târlichici-Cot din Cărpineni, raionul Hânceşti. La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele raionului Hânceşti Grigore Cobzac, investitorii străini, dar şi oamenii din sat.

Apeductul are o lungime de 29,6 Km şi 3 surse de apă. La reţeaua de apeduct vor fi conectate 620 de familii, aproape 3000 cetăţeni. Construcţia apeductului a durat opt luni.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a mulţumit partenerilor de dezvoltare pentru că sunt împreună cu Republica Moldova într-un proces amplu şi vital de modernizare a ţării.

“Obiectivul guvernării este de a aduce Europa în Republica Moldova, un nivel de viaţă calitativ cetăţenilor noştri. Astăzi avem un exemplu foarte relevant ce înseamnă integrarea europeană — asta înseamnă apă de calitate. Or apa de calitate nu înseamnă doar confort, asta înseamnă şi sănătate, o viaţă bună pentru cetăţeni. Vreau să vă felicit pe toţi şi să vă mulţumesc pentru această frumoasă realizare. Vă rog să fiţi în continuare consolidaţi şi să credeţi că o să reuşim”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a menţionat că în raionul Hânceşti sunt multe proiecte în proces de implementare. “Astăzi avem în implementare un proiect care vizează aprovizionarea cu apă a 26 de localităţi. Trebuie să continuăm să muncim şi vreau să vă anunţ că, începând cu primăvara anului viitor, vom continua construcţia porţiunii de drum până la Leuşeni. De asemenea, vom continua să construim apeducte, infrastructură spitalicească, să asigurăm un sistem de educaţie de calitate. Aceste lucruri înseamnă un exemplu foarte relevant că se poate, avem obiective clare şi oameni capabili să realizeze aceste obiective, precum şi parteneri care ne susţin”, a punctat Vlad Filat. Preşedintele raionului Hânceşti, Cobzac Grigore, a spus că în ultimii ani la Cărpineni s-au făcut investiţii enorme şi pe viitor vor continua să se implementeze şi alte proiecte de modernizare a localităţii, deoarece este un sat mare, unde anterior nu s-a investit.

Primarul com. Cărpineni, Ion Cărpineanu, a spus că este nespus de fericit că proiectul de aprovizionare cu apă a cetăţenilor a ajuns la final.

“Urmează ca până la sfârşitul lunii decembrie majoritatea consumatorilor să fie conectaţi la această reţea şi să beneficieze de apă potabilă de calitate. Este important că cetăţenii din sat au contribuit la acest proiect. Urmează ca până în 2014 în alt sector din com. Cărpineni să construim un asemenea apeduct. Vreau să vă informez că, astăzi, avem 75 de km de apeduct în comună. Urmează ca până la sfârşitul anului 2014 să avem toţi 110 km de apeduct”, a spus Ion Cărpineanu. La rândul lor, cetăţenii au mulţumit autorităţilor locale şi centrale pentru suportul oferit în implementarea proiectului de aprovizionare cu apă.

“Mă bucur că oamenii cu inimă mare ne-au ajutat să avem apă în case. Bătrânii noştri nu au avut apă, au adus apă cu mâinile, dar noi, datorită acestui proiect, vom avea apă la robinet. Este un lucru bun, pentru că apa este sursa vieţii şi vom folosi apa cu stricteţe”, a spus Gheorghe Fălceanu. Pentru construcţia apeductului s-au cheltuit 10 mln lei, bani alocaţi din bugetul Consiliului raional, fundaţia SKAT Elveţia, SDC Austria şi ADA, dar şi cu contribuţia cetăţenilor. Ulterior, Vlad Filat a vizitat liceul “Ştefan Holban” din Cărpineni, care a fost dotat complet cu mobilier cu suportul Ministerului Învăţământului. Liderul liberal-democrat a donat 22 de calculatoare, table şi a promis că în scurt timp va aduce o tablă interactivă pentru elevi.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii din PLDM: Înainte pentru Moldova Vlad Filat a participat la deschiderea Departamentului Medicină Nucleară