Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Conferinţa pedagogilor şi maiştrilor din învăţământul vocaţional-tehnic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 21 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la Conferinţa pedagogilor şi maiştrilor din învăţământul vocaţional-tehnic cu genericul “Studii vocaţional-tehnice relevante pentru carieră şi piaţa muncii: Acces, Relevanţă, Calitate”. La evenimentul organizat de ministerul Educaţiei din Republica Moldova au participat peste 400 de profesori, maiştri, elevi, manageri ai instituţiilor de învăţământ. Conferinţa are scopul de creare a unei platforme de dezbateri pentru actorii din sectorul educaţiei şi mediul de afaceri privind problemele curente şi reformele de perspectivă ale învăţământului vocaţional-tehnic din Republica Moldova.

În mesajul adresat conferinţei, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a spus că educaţia reprezintă prioritatea numărul unu pentru societatea moldoveneasca, iar în cazul învăţământului vocaţional-tehnic relevanţa studiilor pentru piaţă şi dezvoltarea societăţii este esenţială, precum este esenţială şi colaborarea cu mediul de afaceri şi investiţional.

“Este important ca toţi actorii implicaţi în procesul educaţional să conştientizeze misiunea esenţială a educaţiei pentru dezvoltarea personală a copiilor şi pregătirea lor pentru viaţă. Absolvenţii trebuie să fie pregătiţi pentru a intra pe piaţa muncii, să-şi construiască o carieră relevantă pentru dezvoltarea personală, dar şi dezvoltarea societăţii. Ei trebuie să-şi găsească un loc în această societate,” a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM s-a referit şi la reforma în educaţie, reflectată atât în proiectul Codului Educaţiei cât şi al Strategiei Educaţia 2020, şi a menţionat că acestea vor aduce schimbările pe care majoritatea cetăţenilor le aşteaptă.

“Reforma nu are culoare politică. Sper că strategia şi codul vor fi aprobate. Reforma trebuie văzută ca o responsabilitate deloc uşoară, dar vitală. Prin efort consolidat vom reuşi să creăm un sistem educaţional performant care să ofere cunoştinţe. Contăm pe implicarea şi dedicarea profesorilor. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să asigurăm educaţie de calitate relevantă pentru economie şi societate. Este responsabilitatea profesorilor să inspire copiii şi să-i motiveze să înveţe. Să fim unii dintre cei mai buni în UE. Să avem viziune şi scopuri spre care urmează să ajungem”, a menţionat Vlad Filat.

Prezentă la eveniment viceministrul educaţiei, Loretta Handrabura, a vorbit despre situaţia actuală în învăţământul vocaţional-tehnic şi viziunea strategică pe sector, dar şi despre parteneriatul social, factor decisiv în formarea cadrelor competitive pentru piaţa muncii.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a adus un ultim omagiu marelui magician al scenei Vlad Filat i-a felicitat pe locuitorii din Durleşti cu ocazia Hramului