Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la deschiderea Complexului sportiv al USMF

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a Complexului sportiv al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) “Nicolae Testemiţanu”. La eveniment au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, deputatul PLDM, Vladimir Hotineanu, alţi oaspeţi. Darea în exploatare a Complexul sportiv universitar este o premieră pentru Republica Moldova şi are loc în ajunul cele-i de a 68-a aniversări de la fondarea USMF.

Complexul sportiv universitar are o suprafaţă de 2400 m2, dispune de cazangerie autonomă şi de toate condiţiile necesare şi pune la dispoziţia beneficiarilor: 4 săli de fitness, forţă, lupte, jocuri sportive, 7 cabinete metodico-didactice, un cabinet medical, 8 duşuri, vestiare şi cabine sanitare. Într-un complex studenţesc va exista o sală polivalentă modernă, care va permite studenţilor, rezidenţilor, precum şi salariaţilor universităţii să practice diverse activităţi sportive şi unde vor fi organizate competiţii între universităţi.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a mulţumit celor implicaţi în realizarea acestui proiect şi a spus că acest complex este unul dintre cele mai de anvergură parteneriate publice private.

“Este plăcut să vezi rodul muncii. Acest complex reprezintă rezultatul unui efort comun şi un exemplu bun de urmat. Este evident că trebuie să continuăm. Vreau să-i felicit pe toţi cei care au stat la baza acestei realizări. Doresc tuturor celor care urmează să beneficieze de această infrastructură sportivă să oferiţi cât mai mult timp activităţilor sportive ca să fiţi cât mai sănătoşi, ca atunci când veţi finaliza procesul de studii — să oferiţi cât mai multă sănătate cetăţenilor din Republica Moldova”, a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai menţionat că asemenea proiecte urmează să fie date în exploatare şi în alte regiuni ale Republicii Moldova.

“În timpul cel mai apropiat vom da în exploatare un Centru sportiv multifuncţional performant în or. Căuşeni, o investiţie care are la bază resurse din fondul de dezvoltare regională. La Drochia a fost finalizat un alt Centru multifuncţional sportiv, proiect foarte important. Acest proiect este unul mai special, deoarece sursa de încălzire are loc în baza energiei solare, dar şi prin geotermie. Acestea sunt rezultate concrete şi exemple demne de urmat”, a punctat Vlad Filat.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi a menţionat că deschiderea acestui complex este un eveniment important, care creează un sistem integru de formare a viitorilor medici şi de menţinere a sănătăţii întregului corp didactic.

“Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la construcţia acestui edificiu, în special preşedintelui PLDM, Vlad Filat, care a acceptat şi a promovat acest proiect de îmbunătăţire a pregătirii studenţilor şi rezidenţilor. Noi nu ne oprim aici, în timpul cel mai apropiat vor fi create condiţii moderne pentru a instrui rezidenţii în noul bloc chirurgical, care urmează să fie finalizat”, a spus Andrei Usatâi.

Şi rectorul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, Ion Ababii, şi-a exprimat gratitudinea pentru faptul că, fiind în funcţie de premier, Vlad Filat a ghidat acest proiect de la bun început şi până la finalizare.

Pentru construcţia complexului, care va constitui o componentă a patrimoniului universităţii, s-au cheltuit 24 mln. lei, bani investiţi de o companie de construcţii.

Sursa: www.pldm.md

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural Se lansează cea de a doua ediţie a Academiei Politice