Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a întâlnit-o la Aeroport pe Victoria, fetiţa care a suportat un transplant de ficat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 iulie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a întâmpinat-o la Aeroportul Internaţional din Chişinău pe Victoria Ghirghircic, care a suportat un transplant de ficat la Bucureşti. La aerogară, Victoria a fost aşteptată şi de Vladimir Hotineanu, deputat, de Igor Codreanu, directorul Agenţiei de Transplant, de prieteni şi rude.

Fetiţa, în vârstă de 10 ani, suferea de ciroză hepatică şi unica salvare era transplantul. În ajun de Craciun, ea a primit cei 50 de mii de euro necesari pentru intervenţie.

Vlad Filat a felicitat-o pe Victoria pentru curajul şi voinţa sa şi i-a dăruit un buchet de flori şi o jucărie de pluş.

“Am un sentiment de enormă bucurie pentru acest copil minunat. Are atâta energie în ochi, este atât de veselă şi asta îmi produce emoţii. Era cât pe ce să n-o recunosc, pentru că acum zâmbeşte şi îi licăreşte speranţa în priviri. Mă bucur pentru ea şi familia ei. Urmează ca Victoria să se recupereze pe deplin. Încă puţină răbdare şi se va întoarce la joacă, cu prietenii săi, se va bucura de copilărie, va putea să-şi facă singură planuri de viitor”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a recunoscut că a fost un moment mai delicat atunci când a eşuat prima încercare a medicilor de a o opera pe Victoria, dar a ştiut că totul va fi bine.

“Voi continua să o ajut cu tot ce este necesar. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit şi, prin acest exemplu, am demonstrat că putem fi mai buni. Îi îndemn pe cei care pot să ajute oamenii, să o facă. O viaţă salvată este mult mai mult decât o maşină nouă, sau o vacanţă într-o ţară exotică. Ajutaţi oamenii şi veţi fi şi voi ajutaţi”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, Victoria i-a mulţumit pentru suportul financiar acordat şi a spus că deja se simte mai bine.

“La moment sunt bine şi asta datorită oamenilor care mi-au fost alături, inclusiv Vlad Filat, care m-a ajutat cu 30 mii de euro. A trecut cu succes o luna după ce am fost operată. Acum vreau să mă duc acasă, să-mi vad familia, prietenii, rudele şi să mă recuperez, pentru a putea începe o nouă viaţă”, a spus Victoria.

Lidia Creangă, mama fetiţei, a recunoscut că au fost momente foarte dificile, dar se bucură nespus de mult că operaţia a decurs cu succes.

“Nu am cunoscut familia băieţelului, care a donat ficatul pentru Victoria. Ştim doar că îi spunea Alexandru, avea 10 ani şi a murit în urma unui accident nefericit pe un stadion de fotbal, chiar de ziua copiilor. Le doresc tărie părinţilor săi şi le mulţumesc din suflet pentru gestul lor generos. Astfel, fetiţa mea poate lua viaţa de la capăt”, a spus mama Victoriei.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Criuleni PLDM l-a comemorat pe Ştefan cel Mare