Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesaj cu ocazia Zilei Comemorării Revoluţiei din 1956

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a PLDM a transmis Amabasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ungaria, MÁTYÁS SZILÁGYI, regrete şi condoleanţe cu ocazia Zilei Comemorării Revoluţiei din 1956.

În mesajul adresat în numele Partidului Liberal Democrat din Moldova se spune că tragicul eveniment declanşat cu 56 de ani în urmă avea să constituie prima mare lovitură dată ocupaţiei sovietice în Europa de Est.

“Alături de un trecut istoric care se aseamănă, idealul de libertate a fost şi rămâne şi astăzi elementul care apropie naţiuni, mai cu seamă poporul ungar de cel moldovenesc, care au luptat şi luptă pentru libertatea şi integritatea statului şi poporului său”, se spune în mesaj.

În context, fracţiunea parlamentară a PLDM a reiterat sentimentul de recunoştinţă pentru angajamentul Ungariei de a sprijini, în calitatea sa de membru al Uniunii Europene, Republica Moldova pe calea integrării europene şi a apreciat angajamentul autorităţilor ungare în susţinerea reformelor instituţionale din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia Municipală a TLDM lansează Clubul de Dezbateri Politice Patru liberal democraţi candidează la funcţia de primar