Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a lansat Şcoala de Studii Europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 mai 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat astăzi, 30 mai, Şcoala de Studii Europene. Evenimentul a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Prin proiectul “Şcoala de Studii Europene”, TLDM şi-a propus să promoveze în rândul tinerilor o înţelegere corectă şi completă a valorilor şi mecanismelor de funcţionare a UE.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, deputatul George Mocanu a declarat că, în perioada 7–30 iunie, 150 de tineri vor beneficia de cursuri gratuite, împărţite în 3 module: instituţiile UE; procesul de integrare a R. Moldova în UE şi oportunităţi europene pentru tineri.

“Pe lângă informaţia şi cunoştinţele utile, participanţii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu factori de decizie responsabili de politica externă a ţării. Ne propunem ca această şcoală să fie o combinaţie între studii şi recreere pentru studenţi”, a menţionat George Mocanu.

Prelegerile vor fi moderate de lectori universitari, deputaţi, miniştri, dar şi de reprezentanţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Popular European, membru al căreia este TLDM.

La deschiderea Şcolii de Studii Europene a fost prezent şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, care a urat succes tinerilor selectaţi pentru studii.

“Misiunea şcolii coincide perfect cu unul din angajamentele pe care şi le-a asumat PLDM în momentul creării — aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ţin să menţionez că guvernarea AIE a înregistrat performanţe şi succese incontestabile, pe alocuri incomparabile cu alte state care au parcurs aceleaşi etape ca şi ţara noastră în procesul de integrare în UE”, a declarat Valeriu Streleţ.

Şcoala de Studii Europene va finaliza cu participarea tuturor beneficiarilor la Forumul de Integrare Europeană.

Proiectul “Şcoala de Studii Europene” se desfăşoară în cadrul Programului “Agenda Europeană 2012” şi este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc participă la sesiunea Adunării Parlamentare NATO Ioniţă: Moldova nu are probleme la capitolul investiţii capitale