Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Starturi Vesele “Cupa Stejarului”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 mai 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La data de 29 mai, pe stadionul Dinamo din Chişinău, a avut loc ediţia I a Starturilor Vesele “Cupa Stejarului”, eveniment care a întrunit 120 de copii din municipiul Chişinău, părinţi, politicieni şi suporteri. Acţiunea a fost raliată sărbătorii Zilei Internaţionale a Copilului şi a avut drept scop promovarea unui mod sănătos de viaţă în rândul adolescenţilor, antrenarea lor în activităţi sportive şi petrecerea timpului liber într-o atmosferă de joc.

În mesajul adresat participanţilor, deputatul Liliana Palihovici a încurajat copiii să fie activi, energici şi curajoşi. De asemenea, i-a îndemnat să facă sport şi să profite din plin de copilărie, care este cea mai frumoasă perioadă a vieţii.

Concursul a fost unul complex, format din 7 probe sportive, cum ar fi: sărituri în sac, tragerea otgonului, aruncarea mingii cu paraşuta, ştafeta combinată, etc. Copiii s-au întrecut în sărituri de pe loc, alergare la distanţă şi la rezistenţă.

Învingători ai competiţiei au fost desemnaţi elevii din Băcioi, care au reprezentat echipa “Speranţa”.

Învingătorii au fost premiaţi de preşedintele PLDM, Vlad Filat, care le-a urat copiilor multă sănătate şi cât mai multă implicare în activităţile sportive. Totodată, premierul a menţionat că iniţiativa organizării unor astfel de competiţii este salutară, or ţara are nevoie de generaţii tinere sănătoase. Copiii au primit în dar mingi de fotbal şi volei, echipament sportiv, diplome de gratitudine, iar la finele competiţiei toţi copiii s-au îndulcit cu îngheţată.

În pauzele dintre probe, au evoluat acrobaţi şi reprezentanţi ai cluburilor sportive.

Sursa: www.pldm.md

PLDM organizează ample acţiuni dedicate copiilor Deputaţii liberal democraţi au făcut donaţii de carte