Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organele de forţă au împiedicat cetăţenii să se deplaseze la mitingul organizat de PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Mitingul pentru un scrutin liber şi corect “Votează fără frică”, organizat duminică, 22 martie, de către Partidul Liberal Democrat din Moldova a mobilizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale peste 30 de mii de cetăţeni din toată ţara. Şi de această dată, guvernarea comunistă, prin intermediul instituţiilor statului, a încercat să împiedice desfăşurarea acţiunii.

Astfel, în seara zilei de 21 martie, în municipiul Bălţi reprezentanţi ai organelor de forţă i-au avertizat pe proprietarii de autocare că vor rămîne fără licenţă, dacă vor transporta cetăţenii la miting. Iar în dimineaţa zilei de 22 martie, maşini echipate ale poliţiei rutiere au blocat toate ieşirile din gara auto Bălţi.

La Orhei, la indicaţia comisarului raionului, au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare a tuturor autocarelor închiriate de Organizaţia Teritorială a PLDM, astfel cîteva sute de cetăţeni nu s-au putut deplasa la miting.

În comuna Valea Perjei, raionul Taraclia, poliţia de sector a stopat 3 microbuze, în care se aflau 60 de cetăţeni, interzicîndu-le să se deplaseze la acţiunea de protest.

Un grup de 50 de studenţi basarabeni, care îşi fac studiile la Iaşi şi sunt membri sau simpatizanţi ai PLDM, au fost reţinuţi fără explicaţii în Vama Leuşeni pentru 5 ore. Ei au fost nevoiţi să se întoarcă la Iaşi, pentru că nu li s-a aplicat ştampila vamală în actele de identitate.

Acestea sunt doar cîteva cazuri de abuz din partea organelor de forţă asupra cetăţenilor care au dorit să protesteze faţă de regimul dictatorial impus de guvernarea comunistă, faţă de încălcarea drepturilor omului şi faţă de statul poliţienesc construit de Voronin.

Campania PLDM “Votează fără frică” va continua cu un şir de alte acţiuni îndreptate spre debarasarea de sentimentul fricii şi mobilizarea cetăţenilor să iasă la alegeri pe 5 aprilie şi să voteze pentru viitorul liber şi democratic al ţării noastre.

Seviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la mitingul în sprijinul unui scrutin parlamentar liber şi corect “Votează fără frică” Intoleranţa faţă de presă este inadmisibilă