Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a fost înregistrat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 ianuarie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 25 ianuarie 2008 Ministerul Justitiei a inregistrat oficial Partidul Liberal Democrat din Moldova, in temeiul art.15 a Legii RM privind partidele si alte organizatii social-politice. Astfel, PLDM a devenit o prezenta cu acte in regula pe scena politica a RM si va purcede acum la realizarea principiilor si dezideratelor adoptate la Congresul de constituire a partidului, din 8 decembrie 2007. In prezent, PLDM numara circa 20.000 de membri si are organizatii teritoriale in toate raioanele Republicii Moldova, in municipiile Chisinau si Balti, in UTA Gagauz Yeri, inclusiv in orasele Tighina si Tiraspol.

Consideram ca sansele R. Moldova de supravietuire si afirmare ca stat prosper rezida in formarea clasei de mijloc, reabilitarea notiunii de proprietate castigata prin munca, decriminalizarea economiei, decomunizarea si desovietizarea societatii, starpirea coruptiei. PLDM pledeaza pentru asigurarea independenţei justiţiei şi restabilirea increderii in sistemul judiciar, diversificarea relatiilor economice ale R. Moldova in scopul reducerii actualei dependente economice si energetice, promovarea unei politici de buna vecinatate prin stabilirea unui parteneriat strategic cu Romania si cu Ucraina in vederea realizarii intereselor nationale ale R. Moldova.

Intr-o democratie, principiul fundamental este dreptul cetateanului de a alege. Pe o piata politica libera si civilizata trebuie sa castige acel partid, care va veni in fata electoratului cu o oferta clara, sincera si convingatoare, cu o echipa de oameni credibili, necorupti si cinstiti, care doresc sa faca schimbarea. PLDM intruneste toate aceste conditii.

Suntem constienti de faptul ca pentru societatea moldoveana, marcata de apatie si absenteism, aparitia PLDM inseamna o noua sansa, reala si concreta de a instaura, in sfarsit, in Republica Moldova democratia si a construi statul de drept.

Serviciul de presa al PLDM
PLDM a ales organele de conducere şi a depus actele la MJ Comunicat de presă referitor la intenţia Rusiei de a deschide secţii de votare în RM