Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Delegaţia Partidului Popular European, în vizită la Platforma Demnitate şi Adevăr

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 19 septembrie 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Luni, 18 septembrie, delegaţia Partidului Popular European, cea mai influentă familie europeană, a avut o şedinţă de lucru la sediul Platformei Demnitate şi Adevăr de la Chişinău, cu scopul evaluării cererii de aderare a Platformei DA la PPE.

Discuţiile au vizat preponderent obiectivele şi strategia Platformei DA, viziunea formaţiunii privind reformarea Republicii Moldova, conform programului şi politicilor acesteia, punctul de vedere al PDA asupra situaţiei politice curente şi schimbării sistemului electoral, precum şi relaţia dintre partidele de centru-dreapta — Platforma DA, PAS şi PLDM.

Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, a subliniat importanţa unităţii forţelor de opoziţie cu aspiraţii pro-europene, menţionând, în acest sens, despre ultima ofertă înaintată de formaţiunea pe care o reprezintă către PAS privind parteneriatul strategic, abordarea consolidată a următoarelor scrutine în baza unor principii clar elaborate. La rândul lor, oficialii europeni au salutat iniţiativele Platformei DA la o colaborare mai strânsă cu partidele pro-europene, de centru-dreapta, în vederea salvării cursului european al Republicii Moldova şi reformării reale şi nu mimate a ţării.

“Vom construi aici forţe pro-europene de centru-dreapta care să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Delegaţia PPE a fost înştiinţată şi despre cazurile grave de persecuţie în adresa membrilor şi susţinătorilor Platformei DA, inclusiv ameninţările, sechestrările de bunuri şi arestările petrecute în legătură cu protestul din 17 septembrie.

Vizita de documentare a misiunii PPE la Chişinău a avut scopul primordial de a evalua cererile de aderare a Platformei Demnitate şi Adevăr şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate în calitate de membri observatori ai celei mai mari familii europene — Partidului Popular European.

Sursa: www.platformada.md

Dinu Plîngău, ales preşedinte al organizaţiei Tinerii DA Iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr privind micşorarea Taxei pe valoarea adăugată (TVA)