Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Parlamentul a respins propunerea de demitere a Prim-viecepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, din funcţia de Prim-vicepreşedinte al Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 noiembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Parlamentul a respins propunerea de demitere a Prim-viecepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, din funcţia de Prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Această tentativă de a destabiliza Alianţa pentru Integrare Europeană a suferit eşec, fiind votată doar de 34 de deputaţi comunişti.

În cadrul dezbaterilor pe marginea iniţiativei deputaţilor PCRM de a-l demite din funcţia de Prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc a ţinut un discurs, prin care a ţinut să se adreseze nu doar opoziţiei, ci şi colegilor din Alianţa de Integrare Europeană. El a fost concis şi a spus următoarele:

“Nu eu sunt adevărata ţintă a acestei campanii, dar Alianţa pentru Integrare Europeană. Obiectivul final la PCRM constă în provocarea unei crize politice de proporţii, care să arunce ţara în haos si alegeri anticipate. Este adevăratul scop al acestei campanii.

Chiar în ziua alegerii Preşedintelui ţării, Partidul Comuniştilor a înţeles că vor rămâne pe mult timp în opoziţie. Din acel moment, ei au încercat mereu, în diferite forme să atragă PD, dar şi alte componente ale Alianţei în tot felul de aventuri, care să ducă la distrugerea actualei majorităţi parlamentare. Nu le-a mers… Iar ei pun o mare importanţă a acestui eşec în seama mea.

Partidul Comuniştilor nu-mi poate ierta că am jucat un rol important în instaurarea noii guvernări democratice în Republica Moldova, oferind în acest fel o şansă acestei ţări. Până acum am evitat să vorbesc prea mult public despre asta. Dar astăzi le confirm şi public — DA, am sprijinit venirea la putere a partidelor democratice şi nu regret nici o clipă acest lucru.

Un alt motiv al campaniei, declanşate de Partidul Comuniştilor împotriva mea este încercarea disperată de a salva rămăşiţele colosului politic de alta data. Distrugerea Alianţei pentru Integrare Europeană şi generarea unei noi crize politice este unica şansă de aşi salva partidul de la dezastru. Sunt convins că mă înţeleg şi sunt de acord cu cele spuse de mine puţinii oameni de valoare, care încă nu au părăsit acest partid.

Partidul Comuniştilor mai are un motiv să se războiască cu mine şi cu Partidul Democrat, deoarece PDM este cel mai atractiv pol de stânga, pe stânga eşichierului politic. Ultimele alegeri locale au demonstrat acest lucru. Partidul Comuniştilor devine tot mai iritat, asistând la progresele, înregistrate de Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană pe parcursul european al tarii noastre. Aşadar, are suficiente motive să provoace o nouă criză politică, prin care să stopeze sau să încetinească acest proces.

Acestea sunt motivele de bază ale PCRM. Îmi pare rău, că un partid care a condus timp de 8 ani Moldova acum a căzut atât de jos, încât recurge şi la serviciile unor inşi dubioşi, care se ascund de justiţie în afara ţării. Sunt convins că veţi vota cum vă dictează conştiinţa!”

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM câştigă în alegerile locale noi primari Tineretul Democrat a lansat, astăzi, în Republica Moldova campania Partidului Socialiştilor Europeni (PES) “Viitorul TĂU este Viitorul MEU”, în contextul Săptămânii tineretului