Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — un grup de senatori americani

|versiune pentru tipar||
PCRM / 2 iulie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 2 iulie preşedintele PCRM Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu un grup de senatori americani, care se află în Moldova într-o vizită de documentare. În cadrul întrevederii, Vladimir Voronin a reconfirmat poziţia sa critică faţă de Acordul de Asociere RM-UE.

În opinia preşedintelui PCRM, Acordul nu reflectă esenţa Moldovei, caracterul şi particularităţile ei. “Pe parcursul ultimilor cinci ani această chestiune nu s-a mişcat din loc. Iar acum, cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, totul se face în grabă”, a concretizat Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM a menţionat că ratificarea Acordului de către Parlament contravene Constituţiei şi intereselor naţionale.

Părţile de asemenea au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală şi perspectivele de soluţionare ale conflictului transnitrean. Vladimir Voronin a accentuat că Acordul de Asociere RM-UE şi mai mult îndepărtează soluţionarea acestei probleme. “Cel mai neprofesionist Guvern din istoria Moldovei independente nu acordă nici o atenţie problemei respective. Ca rezultat, Transnistria se îndepărtează şi mai mult de Chişinău”, a spus Vladimir Voronin.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Expoziţie organizată de Ambasada Ungariei în RM Alocuţiunea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin în şedinţa plenară a Parlamentului