Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Rezoluţia mitingului de solidaritate 1 mai 2014, Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Noi, participanţii la mitingul de solidaritate a oamenilor muncii din Moldova, ne-am adunat în capitala ţării noastre pe 1 mai 2014 pentru a ne demonstra protestul faţă de distrugerea statalităţii moldoveneşti, faţă de oprimarea libertăţilor civice, faţă de politica colonială de înjosire socială a majorităţii poporului moldovenesc, faţă de lipsirea conştientă a poporului de orice perspective de dezvoltare şi progres.

Noi protestăm împotriva guvernării anticonstituţionale a grupărilor criminal-oligarhice care menţin cu forţa puterea în stat şi au creat în ţara noastră un regim de corupţie demonstrativă şi obligatorie.

Noi protestăm împotriva politicii agresive a guvernării, care împarte poporul moldovenesc în adepţi ireconciliabili ai “Estului” sau “Vestului”, împotriva tentativelor de a dezbina societatea pe principii naţionale şi de a provoca conflicte în societate.

Noi protestăm împotriva militarizării Moldovei, împotriva atragerii poporului nostru într-un nou conflict sîngeros pe Nistru, împotriva planurilor de destabilizare a situaţiei din ţară, pregătite de regim.

În faţa acestor provocări, noi declarăm despre unitatea poporului moldovenesc, despre determinarea lui de a restabili guvernarea democratică în Republica Moldova, despre determinarea lui de a instaura o guvernare corectă şi incoruptibilă, de a îndrepta dezvoltarea ţării pe calea modernizării sistemice social-economice.

Astăzi, de Ziua Internaţională a Solidarităţii oamenilor muncii 1 mai 2014, Partidul Comuniştilor a prezentat societăţii moldoveneşti viziunile sale vizavi de reformele care trebuie să fie efectuate în ţara noastră după alegerile parlamentare. Partidul Comuniştilor apelează către toţi cetăţenii activi să se implice nu doar în dezbaterea proiectului platformei electorale, dar şi să propună modificări, să formuleze idei şi să introducă propunerile lor pentru a îmbunătăţi considerabil programul de acţiuni.

Partidul Comuniştilor declară că este deschis pentru orice observaţii critice, deschis pentru dezbateri şi iniţiative noi.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, din ziua de astăzi, anunţă deschiderea dezbaterilor publice a platformei sale electorale în toate localităţile Republicii Moldova, în toate raioanele ţării, cu toate categoriile societăţii noastre — de la studenţi şi funcţionari pînă la pensionari şi agricultori, de la medici şi pedagogi pînă la colaboratori ai organelor de drept.

Noi sîntem siguri că doar un program al întregului popor este în stare să constituie fundamentul pentru consolidarea largă a tuturor forţelor democratice, a tuturor partioţilor Moldovei împotriva guvernării de trădare — pentru o Moldovă nouă, modernă şi echitabilă!

Trăiască 1 mai!
Trăiască solidaritatea oamenilor muncii din întreaga ţară!
Trăiască libertatea şi echitatea socială!
Jos asuprirea şi anarhia!
Trăiască poporul unit şi multietnic al Republicii Moldova!

Sursa: comunist.md

Comunicat de presă în legătură cu întrevederea lui Vladimir Voronin cu Şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola Proiectul platformei electorale a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova